Lehne Olsen klar for LSK: - En veldig fin klubb

Etter lange forhandlinger mellom Tromsø og Lillestrøm ble det endelig klart mandag kveld: Thomas Lehne Olsen (26) er enig med LSK om en avtale ut sesongen 2021

- Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden. Jeg reiste ned i Tromsø-tøy, og drar hjem i Lillestrøm-tøy. Det er en veldig fin klubb som jeg alltid har likt. Og det skal bli godt å spille på naturgress igjen, sier Lehne Olsen.

Det er en ambisiøs spiller i sin beste alder som er blitt LSK-spiller.

- Jeg håper denne overgangen kan løfte meg til å ta enda et steg. Score enda flere mål. Og at jeg kan hjelpe Lillestrøm til å ta nye steg. Forhåpentligvis får vi til det, sier spissen fra Moelven.

Annonse:

Sportssjef Simon Mesfin er veldig glad for å ha fått på plass spilleren som tidlig pekte seg ut som førstevalget i etterkant av cupgullet og sesongavslutningen i desember i fjor.

- Det er veldig godt å ha Thomas på plass her nå. Sammen med den troppen vi har, og de spissene vi har fra før, håper vi at det skal generere flere mål og flere poeng enn i fjor, sier Mesfin.

Trener Arne Erlandsen stiftet første gang bekjentskap med Thomas Lehne Olsen da de begge var i HamKam i 2009. Den gang var sistnevnte kun 17 år. Nå er det en etablert spiss som kommer til Åråsen med 11 seriemål i bagasjen fra Tromsø i fjor.

- Han er bra på det meste, har både en god dødballfot og bra fysikk, og kan også spille i flere posisjoner - selv om han er påtenkt en plass som spiss her. Vi er veldig glade for at overgangen er gått i orden, sier Erlandsen. 

- Arne er knallhard og vil ha godt trente spillere. Det blir viktig i år også, ikke minst med tanke på at vi også skal konkurrere i Europa. Jeg tror vi skal bite godt fra oss, sier Thomas Lehne Olsen.

Daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, sender en stor takk til eksterne aktører for at det var mulig å komme til enighet med TIL. God fugl-aksjonen, som ble startet med pengegaven fra Fredrik Gulbrandsen, har bidratt med i overkant av 300 000 kroner. Dessuten har en gruppering på fem eksterne aktører gått sammen og tilført klubben en betydelig sum for at overgangen kan realiseres. Fire selskaper fra eiendomsbransjen i ØIE Eiendomsutvikling AS, Breidablikk Eiendom AS, Hvam Invest AS og Kruse Smith Eiendom Øst, i tillegg til Åkrene Mek. Verksted AS.

- Jeg vil sende en stor takk til alle som har hjulpet oss med å kunne bli enig med Tromsø om denne overgangen. Det hadde ikke vært mulig uten bidragene fra God fugl-aksjonen og de fem eksterne selskapene. Samtlige bidragsytere har et stort hjerte for LSK, og vi setter umåtelig pris på engasjementet og gavmildheten, sier daglig leder i LSK, Robert Lauritsen.

Annonse fra Obos-ligaen: