Lehne Olsen-dobbel sikret seier mot Ranheim

Lillestrøm - Ranheim 2-1

Thomas Lehne Olsen sikret en historisk seier i årets første hjemmekamp. Sist vi slo Ranheim var 31. juli 1955. Med sine to fulltreffere er måltyven i skrivende stund toppscorer i Eliteserien.

LSK gitt ut i et forrykende tempo i første omgang, og skapte flere gode sjanser. Gjestene hadde problemer med å komme ut av egen banehalvdel.

Et kvarter ut i omgangen slo Frode Kippe et langt innlegg mot Daniel Pedersen. Han headet inn i feltet. Moses slapp ballen forbi seg til en bedre plassert Thomas Lehne Olsen. Han banket inn 1-0.

Etter scoringen fortsatte trykket mot Ranheim-målet. Mats Haakenstad var nær da han avsluttet et solo-raid med et knallhardt skudd like over.

Et av høydepunktene for publikum kom da Frode Kippe briljerte med sine tekniske ferdigheter til stor jubel fra tribunen. "Han må ha sett på video fra kampene våre på 80-tallet" kommenterte den tidligere stopperkjempen Bård Bjerkeland etterpå.

Det stod 1-0 da dommeren blåste av omgangen.

Etter pausen var gjestene mer med, og allerede etter 5 minutter kom utligningen. Eirik Valla Dønnem fikk stå umarkert påå en corner, og headet inn 1-1.

Scoringen vekket hjemmelaget, som gradvis tok over initiativet igjen. Etter 60 minutter viste Lehne Olsen igjen goalgetter-egenskaper. Daniel Pedersen la et perfekt innlegg. Thomas tok ballen ned på brystkassa og banket inn 2-1.

Etter scoringen roet kampen seg litt ned. Ranheim hadde et par sjanser, men lyktes ikke.

Mot slutten av omgangen fikk vi to etterlengtede gjensyn: Sheriff Sinyan gjorde comeback etter to år med skader. Fredrik Krogstad, som fryktet at hele vårsesongen skulle ryke, har på rekordtid blitt frisk nok til å få årets første minutter i Eliteserien.

Takk til de 5.829 som tok turen til Åråsen denne solfylte vårkvelden.