Lasse (17) vant UM i høyde - nå vil han vinne junior-NM med LSK

Tidligere denne måneden vant Lasse Nordås (17) gull i ungdomsmesterskapet i høyde. Men LSK-talentet er langt mer lysten på å vinne junior-NM i fotball. Torsdag er Viking motstander i kvartfinalen i LSK-Hallen.

Annonse:

Den høyreiste kantspilleren fra Vigernes i Lillestrøm har allerede fått smake på gullfølelsen denne høsten. Lasse Nordås imponerte stort da han gikk helt til topps i høydekonkurransen for G17 i UM på Jessheim.

- Det var moro. Jeg har drevet med høyde ganske lenge, og satset litt på det tidligere, men jeg har kuttet ned på treninga de siste årene. Nå gjør jeg det mest fordi det er god trening for fotballen. Bra for spensten. Jeg ble med i UM fordi jeg så at det var en mulighet for å klare bronsemedaljen. Men det var så mye regn og vind at det ble en ganske taktisk konkurranse. For å unngå å bli kald og våt gikk jeg inn sent i konkurransen - på 175 cm - og rev på de to første. Så klarte jeg å hoppe over på det siste forsøket. Deretter klarte jeg 1,78 i det andre forsøket. Da rev alle de andre, og jeg var den eneste som var igjen. Men han beste 2002-gutten - som vant senior-NM på 2,08 - var ikke med, forteller Lasse Nordås.

Les også: Kommunekampen: Bjerkeland truer Blaker'n med Grodås-juling

Tidligere i sommer hoppet han 1,85, og han har fortsatt ett stort mål på friidrettsbanen.

- Jeg har et mål om å klare to meter. Innen tre år bør jeg ha klart det. Men fotballen er mye viktigere for meg, sier den 1,93 meter høye kantspilleren.

I år har han trent mye med A-laget, og torsdag venter et av årets høydepunkter så langt: Kvartfinalen i junior-NM mot Viking. Kampen spilles i LSK-Hallen klokka 16.00.

- Jeg tror vi har en ganske stor mulighet til å vinne. Vi har hjemmebanefordelen og slipper å reise. Hvis vi vinner mot Viking i kvartfinalen, kan alt skje. Målet er selvsagt å vinne junior-NM, sier Nordås.

- Hvordan har det vært å trene med A-laget?

- Det er veldig kult å få trene med A-laget. Det er et høyt nivå, og det går fort, men jeg føler at det går ganske bra.

- Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller?

- Det første er å kunne spille og bidra for A-laget på Åråsen. Kunne utgjøre en forskjell for Lillestrøm. Det ville ha vært veldig kult å få oppleve det, sier Lasse Nordås.

Les også: LSK klatrer på akademiklassifiseringen

Annonse fra Obos-ligaen: