Krogstad solgt til Stabæk: - Vemodig og trist, men riktig

Etter syv sesonger på Åråsen fortsetter Fredrik Krogstad (26) karrieren i Stabæk. 26-åringen synes det både er trist og vemodig, men tror samtidig at det er en riktig beslutning. LSK ønsker å takke Fredrik - som har vært en fantastisk ambassadør for klubben - for innsatsen.

Annonse:

I helgen ble Lillestrøm og Stabæk enige om en overgangsavtale for Krogstad - som trener med sin nye klubb i dag.

26-åringen er den av dagens spillere som har vært lengst i LSK, og han forteller at det ikke var noe enkelt valg å takke for seg i gult og svart.

- Jeg har jo vært her i «ørten» år, så det føles rart. Det er vemodig og trist, men jeg tror det er en riktig beslutning. Jeg innser at det hadde blitt vanskelig og fått mye spilletid her i år etter at Frederik Holst ble hentet inn, og jeg er blitt forespeilet en rolle i Stabæk som passer meg bra. Klubben er litt i den samme fasen som vi var etter nedrykket, og jeg håper at jeg kan bidra med litt av det samme som jeg gjorde i LSK i kampen om å rykke opp igjen, sier Fredrik Krogstad.

Les også: Frederik Holst klar for LSK

Han kom fra Lørenskog som 19-åring før 2015-sesongen, og det er utvilsomt en epoke som er over når han takker for seg etter 146 seriekamper for LSK.

- Jeg har vært i klubben i hele min seniorkarriere, og det har formet meg både som person og spiller. Jeg har blitt så glad i klubben og menneskene her, og det har sittet langt inne å forlate Lillestrøm. Jeg kjenner at jeg blir emosjonell når jeg prater om det... Det er fryktelig trist. Selv om jeg skifter beite nå, føler jeg meg jo som en Fugla-gutt. Men jeg gleder meg også veldig til nye utfordringer. Samtidig er LSK på en fryktelig bra kurs, og jeg er stolt over mye av det jeg har fått til her, sier Krogstad.

STOR TRIUMF: Fjorårets seier på Lerkendal rangeres høyt opp på beste minner-lista til Fredrik Krogstad.
STOR TRIUMF: Fjorårets seier på Lerkendal rangeres høyt opp på beste minner-lista til Fredrik Krogstad.

Han spilte hele cupfinalen i 2017, og det er selvsagt et helt spesielt øyeblikk i Krogstad LSK-karriere. Samtidig føler han nesten at opprykket i 2020 var viktigere.

- Det er vanskelig å komme utenom cupfinalen når jeg skal se tilbake på min tid i LSK, men personlig føles opprykket nesten enda større. Man følte på en skuffelse og et personlig ansvar da vi gikk ned, og det var et voldsomt press på oss om å rykke rett opp igjen. Vi klarte det etter en litt kronglete sesong, og det sørget for at man fikk litt ro i sjela igjen. Jeg vil også trekke fram seierne borte mot Rosenborg og Vålerenga som gode minner.

Sportssjef Simon Mesfin takker Krogstad for lojal innsats i mange år i LSK.

- Det er vemodig å sfi farvel til en spiller som har vært så lenge i klubben. Det har vært en drøm å jobbe med en person som Fredrik. Han har vært så lojal og jobbet knallhardt i mange år, og vi er takknemlig for alt han har gjort for klubben. Det har vært flere henvendelser fra andre klubber på ham den siste tida, og det var opp til Fredrik om han ville bli - eller prøve noe nytt. Vi ønsker Fredrik alt godt i fremtiden. Han er en herlig klubbspiller som kommer til å bli savnet, og vi kommer til å takke ham av foran hjemmepublikummet på en kamp i løpet av vårsesongen, sier Mesfin.

- Jeg skal få kranglet til meg et sesongkort, så skal jeg komme på flere kamper utover - men jeg håper å kunne få takke ordentlig for meg på Åråsen. Jeg har bare positive ting å si om klubben, lagkameratene, støtteapparatet, fansen, menneskene og alle som gjør Lillestrøm til en helt spesiell klubb. Jeg har fått kamerater for livet. Det har vært en ære, sier Fredrik Krogstad.

PS! Krogstad studerer sportsmanagement ved siden av fotballkarrieren og både sportssjef Mesfin og hovedpersonen selv holder døra på gløtt for en retur til LSK en gang i fremtiden - om enn i en annen rolle. 

CUPMESTER: Fredrik Krogstad var sentral da LSK sikret klubbens siste tittel i 2017.
CUPMESTER: Fredrik Krogstad var sentral da LSK sikret klubbens siste tittel i 2017.

 

Annonse fra Eliteserien: