Krogstad hyller samholdet

Fredrik Krogstad (22) mener samholdet og miljøet i dagens Lillestrøm-stall er helt unikt. Og at kameratskapet er en viktig grunn til at laget kommer til å ta nye steg.

Annonse:

Her kan du se Fredrik Krogstads egne videobilder av seansen da LSK-spillerne kom hjem til byen etter Ullevaal-triumfen:


Oslo-gutten stortrives med å være en del av gjengen som kunne krone sesongen med cupmesterskap 3. desember.

- Vi har en spillergruppe som er ganske unik. Vi er mye mer et lag enn det vi var i den første perioden min i Lillestrøm. Da hadde vi noen større navn i folk som Bjørn Helge Riise, Johan Andersson og Moryke Fofana. De var store profiler, men jeg synes ikke det laget var bedre enn det vi har nå - selv om vi mangler navnene. Vi er en gjeng som jobber steinhardt for hverandre. Alle jobber for alle. Det er en grunn til at vi leverer så bra når vi virkelig må, sier Fredrik Krogstad.

Han ser solbrille-lyst på fremtiden. Og han ser ingen grunn til at ikke LSK kan bli blant de seks beste lagene i Eliteserien i 2018.

- Cupfinaleseieren skaper optimisme og kan være starten på noe nytt. På noe som kan bli veldig bra. Mange av spillerne har lange kontrakter og er i fin alder, sier midtbanespilleren.

Under Runar Kristinsson manglet han litt tillit, og gikk i fjor sommer på utlån til Ull/Kisa. En strålende høstsesong i OBOS-ligaen ga Krogstad verdifull matchtrening, og løftet ham som spiller.

- Jeg fikk noen kamper i den første perioden min på Åråsen også, men jeg fikk ikke satt mitt preg på det. Gjennom mye spilletid i Kisa følte jeg meg mye mer klar foran denne sesongen.

Den hardtarbeidende 22-åringen er heller ikke den som surmuler - selv om han i perioder satt på benken også i 2017-sesongen. Det motiverer bare Krogstad til å gjøre en enda bedre innsats.

- Jeg føler ikke at det preger meg å bli satt ut av laget. Jeg føler det er en styrke hos meg at jeg hele tiden klarer å trene godt enten jeg er på laget eller ikke. Og det er nok en viktig grunn til at jeg kommer inn på laget igjen. Det hjelper deg ingenting å henge med hodet, mener Krogstad.

I cupfinalen startet han sentralt på midtbanen, og leverte en bunnsolid kamp. Med venner og familie på tribunen ble det en svært emosjonell opplevelse.

- Jeg var utrolig spent før kampen. Og matchen leverte jo over all forventning. For en nøytral tilskuer må da ha vært en sinnssyk finale å se på. Vi fikk en utrolig start på kampen. Jeg følte vi var overalt. I en periode på stillingen 2-0 følte jeg vi var nær både 3-0 og 4-0. Men så snur kampen fullstendig etter 2-1, og vi må forsvare oss inn til pause. I andre omgang bølget spillet fram og tilbake. Jeg har nesten ikke ord for det Kippe gjør etter å ha ligget nede for telling, bandasjert hodet - og så header inn 3-1. Jeg blir aldri lei av å se de bildene. Mot slutten ble det litt panisk, men jeg må få takke Origi som leverte noen fantastiske redninger. Det er utrolig kult å ha vært en del av en så spektakulær finale, sier Fredrik Krogstad.

- Hva var det mest emosjonelle øyeblikket for deg?

- Akkurat i det dommeren blåser av kampen. Jeg sitter alene på banen. Går ned i knestående. Er så sliten. Utmattet. Det var en ekstremt deilig følelse. Og det var utrolig stort å feire med fansen. Det var klasseforskjell på tribunen, sier Fredrik Krogstad.

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: