Krogstad herjet i den tredje strake hjemmeseiren

(Lillestrøm - Mjøndalen 3-2) I en alder av 24 år er ikke Fredrik Krogstad i tvil om at han er i sitt livs form. Slik så det ut mot Mjøndalen også!

Midtbanespilleren gjorde knapt en feil ute på Åråsen-matta, enten det handlet om pasninger, taklinger, driblinger eller nærdueller. Og Lillestrøm viste styrke ved å snu 0-1 til 3-1. Selv om det ble litt overkant spennende etter at Olivier Occean scoret sitt andre mål for dagen og reduserte til 3-2 med 20 minutter igjen å spille.

- Det må ha vært en morsom kamp å se på, sier Fredrik Krogstad etter den tredje strake hjemmeseiren i Eliteserien.

- Er du i ditt livs form nå?

- Ja, jeg vil si det. Jeg føler at jeg har utviklet spillet mitt i det siste, og at jeg har blitt bedre med ballen, svarer midtbanekrigeren.

Men det startet ikke så bra. I åpningsminuttene skulle nok Olivier Occean hatt straffespark da han ble dratt ned av Tobias Salquist, og etter ti minutter viste den tidligere LSK-spissen at han fortsatt er meget god i lufta: Han nikket et innlegg fra venstre i det lengste hjørnet slik at gjestene fra Buskerud tok ledelsen.

LSK svarte imidlertid umiddelbart. Thomas Lehne Olsen ble dratt ned innenfor 16-meteren, dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket. Arnór Smárason var sikkerheten selv og satte inn sitt tiende seriemål totalt for LSK.

36 minutter ut i kampen viste også Simen Kind Mikalsen hvor farlig han kan være på offensive dødballer. I sin første seriekamp fra start på lenge headet han inn 3-1 etter en godt slått corner av Smárason.

Og da Simen Rafn skjøt via Joackim Olsen Solberg og i mål to minutter ut i andre omgang, så LSK ut til å ha full kontroll. Men etter Occeans redusering - der Marko Maric også pådro seg en ansiktskade - virket hjemmelaget bokstavelig talt noe groggy.

Men Mjøndalen kom ikke noe nærmere, og LSK kunne klatre til 9. plass i Eliteserien. Kun dårligere målforskjell enn Haugesund skiller kanarifuglene fra øvre halvdel i Eliteserien.