Kolbjørn Halvorsen er død

LSKs æresmedlem og populært kalt "Åråsens far", Kolbjørn Halvorsen, døde 4. juli, 103 år gammel.

Annonse:

En viktig mann i vår klubbhistorie, Kolbjørn Halvorsen, sovnet stille inn den 4. juli. Kolbjørn Halvorsen blir ofte kalt "Åråsens far", da han i en årrekke var formann i klubbens byggekomite. Fra 1947 til 1952 ledet Halvorsen arbeidet, da LSK planla og bygget Åråsen stadion. Det var også naturlig nok han som ledet den offisielle åpningen av Åråsen, 7. juli 1951. 

Kolbjørn Halvorsen ved åpningen av Åråsen i 1951. FOTO: Ukjent
Kolbjørn Halvorsen ved åpningen av Åråsen i 1951. FOTO: Ukjent

- Vi kan si at LSK aldri hadde blitt det LSK har blitt uten Tom Lund. Det samme kan vi si om Kolbjørn Halvorsen og Åråsen. Det er han som har sørget for at vi har den stadion som vi har, sa leder i kontaktutvalget Tor Møien til LSKs hjemmeside, da Kolbjørn Halvorsen fylte 100 år. 

Sammen med Einar Krokan ledet han også arbeidet, da LSK bygget sin nye hovedtribune i 1978. Kolbjørn Halvorsen var LSKs formann i 1979 til og med 1981, nestformann i 1978. Mangeårig styremedlem, første gang i 1950. Han ble tidelt LSK-statuetten i 1959 og utnevnt til æresmedlem i 1978. Hans svigerfar Erling Nicolaisen som også har vært formann i LSK - sies å være grunnen til at Kolbjørn Halvorsen meldte seg inn i LSK i 1936.

- For en mann. Jeg snakket med ham jevnlig i alle årene vi var sammen på Åråsen. Han var oppdatert på alt, og sist gang vi møttes var på 100-årsjubileumet. Sov godt, Kolbjørn, sier landslagssjef og tidligere LSK-spiller Ståle Solbakken.

LSK er svært takknemlig for Kolbjørn Halvorsens bidrag for LSK og Åråsen. Vi lyser fred over hans minne! 

Kolbjørn Halvorsen vil hedres med ett minutts applaus før avspark mot Strømsgodset lørdag på Åråsen. 

Annonse fra Eliteserien: