Kjøp billett her: Uten hjemmetap mot Glimt på 25 år

Tom Lund og Lillestrøm var best da Harald Berg og Bodø/Glimt var motstander i 1977, og generelt har LSK alltid hatt et godt tak på nordlendingene på Åråsen. Det er fortsatt noen få billetter igjen til søndagens toppkamp.

Annonse:

Helt siden 1977 har det vært noe spesielt mellom de helgule fra Bodø og de gule og svarte fra Romerike. Det året var Glimt på øverste nivå for aller første gang, og leverte av de de beste debut-sesongene noen annen klubb har prestert. Det ble sølv bak LSK, og de møttes i drømmefinale på Ullevaal stadion. Kaptein på hvert sitt lag – datidens to beste spillere; Harald Berg og Tom Lund. Tommy scoret kampens eneste mål og sørget for klubben første cupmesterskap og fortsatt eneste «double».

Her kan du kjøpe billett til søndagens toppkamp på Åråsen!

Det er vel kjent. For mange mindre kjent at Lillestrøm ble sendt på turné til Nord-Norge i juli 1956, betalt av fotballforbundet, for å promotere sporten nordpå. Det ble fem kamper, fire seirer og et tap: 1-3 mot nettopp Bodø/Glimt.

Hele 24 ganger har Glimt gjestet Åråsen. To ganger har de reist hjem med full pott – i 1979 og 1996. Nesten på dagen 25 år siden møtes de igjen. Den gang kom det drøyt 2.800 tilskuere på kampen. Paradoks at i disse Covid-19-tider, kommer det nesten dobbelt så mange.

Paradoks er det også at den regjerende seriemesteren og et nyopprykket lag på søndag spiller viktig kamp om sølvplassen.

LSK er uten tap på ti strake seriekamper, for første gang siden 2010-sesongen. Det er blitt seks seirer og fire uavgjorte. Og mens LSK har spilt flere utsatte kamper, har Glimt tatt seg to skritt videre i Europe Conference League. I serien står de med en seier på de seks siste og tapt terreng til serieleder Molde. På utebane i serien står de helgule uten seier siden 2-1 i Bergen 24. mai, samme dag som LSK fikk årets eneste hjemmetap. Så er det nevnt selv om oddsen er på LSKs side, ifølge Norsk Tipping.

Slik får du grønt koronapass før Lillestrøm - Bodø/Glimt

Annonse fra Eliteserien: