Kippe reddet ett poeng: - Mitt viktigste mål

(Strømsgodset - Lillestrøm 2-2) Da det gjaldt som mest steg han til værs nok en gang. Igjen scoret Frode Kippe (40) et svært viktig mål som gjør at LSK har skjebnen i egne hender foran serieavslutningen.

- Det føles som mitt viktigste mål noen gang, sier Lillestrøm-kapteinen om scoringen som kom i det 89. spilleminutt.

Her kan du kjøpe billett til serieavslutningen mot Kristiansund 24. november!

Før han headet inn 2-2-målet, via Strømsgodset-keeper Morten Sætra, så det mørkt ut for laget som ikke har rykket ned siden 1966. Lillestrøm lå akkurat da på direkte nedrykksplass i og med at Stabæk ledet 3-0 mot Odd og var foran på bedre målforskjell.

- Jonathan Parr hadde gjennom hele kampen gått tidlig i kroppen min. Så jeg bestemte meg for å gå opp ekstra tidlig på corneren. Det var utrolig godt å se ballen gå i mål, forteller Kippe.

Med tidlig avsats fikk han fritt gå opp i lufta. På vei ned traff ballen hodet til stopperveteranen, og gikk via Strømsgodsets keeper og i mål.

Med 2-2 på Marienlyst gikk Lillestrøm forbi både Stabæk og Start på tabellen, og samtidig er det fortsatt bare ett poeng opp til Strømsgodset. I siste serierunde møtes Lillestrøm og Kristiansund, Haugesund og Start - og Stabæk og Strømsgodset.

Det betyr at LSK er sikret ny kontrakt i Eliteserien med seier på Åråsen lørdag 24. november.

- Vi har fortsatt en jobb å gjøre, men utgangspunktet er veldig mye bedre etter ett poeng mot Strømsgodset, sier Frode Kippe.

LSK leverte en langt bedre kamp mot Strømsgodset i seriekampen enn hvas om var tilfelle i semifinalen i cupen. Hjemmelaget skapte få store sjanser mot et disiplinert Lillestrøm som kom ut i en 4-5-1-formasjon. Mustafa Abdellaoue ga Godset ledelsen på lagets første sjanse etter 21 minutter, men ti minutter senere headet Thomas Lehne Olsen inn 1-1 på innlegget fra Simen Rafn.

Like etter pause var Abdellaoue der igjen og banket inn 2-1, noe som var SIF-spissens femte scoring mot LSK på 11 dager. Da så det stygt ut, men takket være kaptein fantastisk fikk vi med oss ett poeng i sluttminuttene.