Kippe om Melgalvis: - Gøy at vi har noen som byr på seg selv

14 år gamle Felix Eriksson er på arbeidsuke fra Runni ungdomsskole på Årnes, og fikk i oppgave å intervjue Frode Kippe. Blant annet fikk kapteinen spørsmål om flaggstuntet til Aleksander Melgalvis mot Vålerenga. - Det er gøy at vi har noen som byr litt ekstra på seg selv, sier Kippe.

Annonse:

Kippe ble så imponert over spørsmålene fra 9.-klassingen at han etter intervjuet anbefalte 14-åringen en fremtidig karrierevei som journalist. Her er spørsmålene og svarene fra seansen etter onsdagens lunsj på Åråsen:

- Dette er nå ditt 20. år i LSK-drakta. Når skal sagaen slutte? Får vi se deg kjempe for Lillestrøm i flere sesonger?

- Jeg har tatt et år av gangen de siste fem årene, så det kan jo bli i år eller så blir det neste år eller året etter. Foreløpig trives jeg veldig godt her, får spilt mye kamper og trent bra.

- Du er 40 kamper unna å bli eliteseriespilleren med flest kamper. Er dette en rekord du ønsker å slå?

- Det hadde vært gøy å ha den rekorden selvfølgelig, men det er ingen grunn til å fortsette i seg selv. Jeg stopper den dagen jeg føler det er riktig å stoppe, uavhengig av den rekorden. Om det er et resultat av at jeg har spilt lenge, så er det bare en bonus.

- Du fikk dessverre ikke spilt da laget vant mot Vålerenga. Smerter det å ikke få være med når sånne legendariske kamper forekommer?

- Ja, det er jo de morsomste kampene å spille. Det er ingen tvil om det. Med et sånt resultat er det det morsomste du kan gjøre som LSK-spiller. Å slå Vålerenga på bortebane er litt ekstra godt, selv om det er godt hjemme også. Jeg fikk sett kampen fra tribunen, og jeg hadde god hjertebank der også. Det var deilig å slå dem, men det er selvsagt aller best å spille selv. Sånn er det når du vinner. Du føler at du har bidratt mer selv.

- Hva tenker du om flagget som Aleksander Melgalvis plantet på Intility Arena?

- Det var ikke noe overraskende. Det er én mann i garderoben som finner på litt sprell en gang i blant, og tenker ikke alltid konsekvenser av det han gjør hele tiden. Det er moro på godt og vondt. Det er det som skjer i rusen av en seier, og det kan vi leve med. Det er gøy at vi har noen som byr litt ekstra på seg selv.

- Mens du har vært ute med skade har de andre forsvarsspillerne prestert på et veldig høyt nivå. Er du redd for å miste plassen din i startelleveren?

- Nei, det tenker jeg ikke så mye på. Det er bra om vi får frem nye spillere, og jeg skal backe dem for at de skal gjøre det best mulig. Det er viktig for klubben. Jeg har skjønt de siste årene at jeg spiller når det er bruk for meg, og da skal jeg være klar, men jeg er ikke så desperat på å spille lenger. Det er selvfølgelig gøy å spille, men er det andre spillere som er bedre, så er det helt greit.

- Liverpool vant nylig Champions League. Smakte det ekstra godt for deg, med tanke på din fortid I klubben?

- Ja, jeg har jo også vært Liverpool-supporter fra jeg var liten og har fulgt dem tett veldig lenge. Jeg har mange kompiser som heier på andre lag, og da er det godt å vinne noe igjen. Det har jo ikke vært så mye av det de siste årene, så det smakte veldig bra.

- Det har jo vært stor debatt rundt handsregelen i det siste. Har du noen tanker om hvordan du synes den burde være?

- Jeg synes at handsregelen er grei, men den har blitt håndhevet litt forskjellig i noen tilfeller. Jeg føler det er tøft å dømme straffe i situasjoner der armen er i en naturlig posisjon, som regelen sier du skal ha lov til. Likevel blir det jo det straffe i en del situasjoner, og det er jo uheldig. Den handsregelen har jeg aldri helt funnet ut av. Jeg synes at reglementet er bra, men så blir det ikke helt konskvent I selve utførelsen.

- Hvem er den beste spilleren du har møtt?

- Jeg var med da Norge møtte Argentina, men jeg kom dessverre aldri ut på banen, så jeg fikk ikke møtt Messi. Jeg husker jeg spilte mot Thierry Henry for mange år siden, med U-landslaget. Han var ekstremt god.

- Hvilken kamp er den morsomste du kan huske å ha spilt?

- Cupfinaler er jo spesielle, det er ingen tvil om det. Det er vel de jeg husker best. Jeg har jo vært med på tre cupfinaler med Lillestrøm, og da husker jeg best den siste mot Sarpsborg. Jeg må nok trekke fram den.

- Hvordan skal LSK klare å unngå en nedrykkskamp i år?

- Vi prøver jo å unngå det hvert eneste år, men det er ikke alltid så lett. Vi prøver alltid å gjøre vårt beste. Det gjelder å være best mulig forberedt til kamper. Ha best mulig treninger. Holde humøret i spillergruppa godt, og stå sammen. Det verste som kan skje er at spillere går mot hverandre. Da går det galt. Vi må holde sammen og bygge videre på det som er. Da vil jeg tro at det over tid vil gi gode resultater, og en god plassering.

- Hva slags påvirkning føler du at Kanari-Fansen har på laget under kamp?

- Du merker stemninga når det spilles viktige seriekamper. De synger, roper og er stort sett glade. Det er en veldig god kilde til inspirasjon, svarer Kippe - som er spesielt glad for at LSK-tilhengerne gjør alt de kan for å bygge opp spillerne og laget.

- De er veldig flinke til å være positive. Det er mange supportergrupper som kan bli negative, og da kan det være et problem. Heldigvis har jeg aldri opplevd det med Kanari-Fansen. De er støttende uansett resultat og prestasjon.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Viking søndag 16. juni!

Annonse fra Obos-ligaen: