Kippe etter 1-1: - Vi så litt slitne ut

(Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1) Frode Kippe kom til to store sjanser, men hadde ikke marginene på sin side. LSK-kapteinen var skuffet over at laget ikke klarte å sette et større trykk på Glimt.

Annonse:

- Vi styrte mye til å begynne med i begge omgangene. Så dabbet det litt av utover i begge to. Det ble mye hawaii, vi fikk ikke til nok trykk, og vi skapte ikke nok sjanser, sier Kippe.

Kristian Fardal Opseth, sønn av den tidligere LSK-spissen Lasse Opseth, ga hjemmelaget en kalddusj allerede etter tre minutter da han fikk stjernetreff fra 17 meter. Ballen føyk opp i vinkelen bak Marko Maric.

Bare tre minutter senere var Kippe nær ved å utlikne etter en dødball, men ballen strøk like utenfor Glimt-buret. Etter ti minutter ordnet imidlertid Arnór Smárason 1-1 etter et strålende forarbeid av Fredrik Krogstad.

Samme Krogstad ble for øvrig felt stygt av Glimt-kaptein Martin Bjørnbak da han var på vei fremover på en farlig LSK-kontring like før pause. Den hensynsløse taklinga var mer rødt enn gult kort, men dommer Espen Eskås valgte det siste. Dessverre hadde han heller ikke is i magen til å gi LSK fordelen som lå der med en gedigen kontringsmulighet.

I andre omgang kom Thomas Lehne Olsen seg til noen farlige avslutninger, og var svært nær å gjøre 2-1 da han rundet keeperen like etter sidebyttet, men det ville seg ikke for LSK-toppscoreren.

Helt på slutten av kampen steg Frode Kippe alene til værs etter en corner. Headingen ble dessverre reddet på streken.

- Jeg kom egentlig ganske fritt opp og prøvde å heade ballen i det lengste hjørnet. Dessverre ble den blokkert av en Glimt-spiller på streken. Den måtte nok ha vært litt hardere og høyere for at den skulle gått inn, mener stopperkjempen.

Mange forventet et stort LSK-press siste halvdel av andre omgang, men det kom aldri. Glimt skapte flere nesten-sjanser og var ikke ufarlige. Kippe føler at LSK gikk litt tom for krefter.

- Vi så litt slitne ut. Vi klarte ikke å flytte oss nok, men det er mye løping - spesielt for de sentralt på midtbanen. Det føltes som om at vi gikk litt tomme.

- Hvordan vurderer du tabellsituasjonen nå - med kvalikplass to runder før slutt?

- Vi er tre poeng unna direkte nedrykk, og det er jo for så vidt bedre enn før denne runden. Men dette var en kamp vi gjerne skulle ha vunnet. Vi vet at det blir en fryktelig tøff bortekamp i Drammen. Samtidig så tror jeg at vi er vesentlig bedre forberedt nå. Jeg tror vi har mye større sjanse for å få med oss noe på søndag enn hva som var tilfelle i cupkampen. Hjemmekampen mot Kristiansund i siste runde er en kamp vi skal vinne. Men du vet aldri, det blir tøffe og jevne kamper, sier Frode Kippe.

Han var lenge usikker etter å ha slitt med lysken, men klarte seg imponerende godt.

- Jeg kjente at jeg var litt småstiv, men jeg ble ikke noe verre. Det gikk egentlig ganske greit. Jeg er fornøyd med det, sier LSK-kapteinen.

Jörgen Lennartsson mener prestasjonen mot Glimt svingte for mye til at han kunne være fornøyd.

- Men vi har alt i våre egne hender foran de to siste rundene, påpeker Lillestrøm-treneren.

Annonse fra Eliteserien: