Keepertalent med store ambisjoner: Matvei Igonen klar for LSK

Han har allerede debutert for Estlands A-landslag. I dag skrev Matvei Igonen (21) under en treårskontrakt med Lillestrøm.

Annonse:

- Jeg er veldig glad for å være her. Det er et stort steg for meg. Jeg vet at jeg kommer til å utvikle meg mye her, sier den 187 centimeter høye keeperen.

Han kommer fra den estiske toppklubben FCI Tallinn - som vant den hjemlige ligaen i 2016 - men var på treningsopphold i LSK allerede for ett år siden. Nå som Arnold Origi er høyaktuell for spill i engelsk fotball, var timingen perfekt for en overgang til norsk fotball.

- Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass Matvei. Det er en spiller som vi hadde på prøvespill i fjor. Vi har fulgt utviklingen hans, og holdt kontakt med agenten. Det er ikke noen tvil om at det er en keeper med et stort potensial. Vi har fått til en svært gunstig avtale med den estiske klubben, og er veldig glade for at han nå er Lillestrøm-spiller, sier sportssjef Simon Mesfin.

Matvei Igonen er U21-keeper for Estland, og fikk sin debut for A-landslaget på tampen av fjoråret. Han har skyhøye ambisjoner som keeper.

- Målet er å spille i en av de fem store ligaene etter hvert. Men nå er det veldig bra for min utvikling å spille i Norge. Ligaen her er mye bedre enn den i Estland, sier Igonen.

Han forteller at han har fulgt med på LSK gjennom hele sesongen etter at han var her på treningsopphold. Og han jublet for cupmesterskapet som gjør at klubben skal ut i Europa i 2018.

- Det blir en veldig spennende sesong. Jeg gleder meg veldig, sier 21-åringen, som skal ta opp kampen om keeperplassen med jevnaldrende Marko Maric i 2018.

Den lovende keeperen gjennomfører sin første trening med Lillestrøm lørdag klokka 10. Vi ønsker Matvei Igonen velkommen til Åråsen!

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Obos-ligaen: