Keeperen med gullfoten LSK-klar: Stefan Hagerup signerte for tre år

Ull/Kisas rutinerte og målfarlige (!) keeper Stefan Hagerup (29) har skrevet under på en treårskontrakt med LSK.

Annonse:

- Det er en utfordring jeg ser veldig fram til. Det er jo det alle fotballspillere ønsker: Å spille på best mulig nivå og konkurrere med de beste. En fantastisk mulighet for meg til å bli en del av en fin spillergruppe med mange gode lagkamerater, lære mye - og kanskje bidra med noe selv også. Så det gledes stort til å ta fatt på denne utfordringen, sier Hagerup.

Bergenseren ble først lånt ut fra Sogndal til Ull/Kisa i 2016. Året etter ble overgangen permanent og det skulle bli over 200 kamper for Jessheim-klubben før han nå blir LSK-spiller etter at kontrakten med Kisa gikk ut 31. desember.

Verdt å merke seg: Keeperen har også scoret fem mål i obligatoriske kamper på frispark - de kan du se nederst i saken!

- Det er ikke det jeg prioriterer mest, men det ligger litt i blodet nå - så jeg sier ikke nei hvis jeg får muligheten. Selv om det først og fremst bare en liten kul bonusgreie, sier 29-åringen.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

FIN FOT: Stefan Hagerup har et voldsomt tilslag på ballen. Her mot Bodø/Glimt og Amor Layouni i 2017. Foto: Terje Bendiksby/NTB
FIN FOT: Stefan Hagerup har et voldsomt tilslag på ballen. Her mot Bodø/Glimt og Amor Layouni i 2017. Foto: Terje Bendiksby/NTB

Sportssjef Simon Mesfin er godt fornøyd med å få den rutinerte keeperen inn portene på Åråsen.

- Vi er veldig fornøyd med å få Hagerup inn i keeperteamet vårt, en solid keeper vi kjenner veldig godt fra perioden i Ull/Kisa. Han trente også med oss en liten periode i fjor høst. Noe som ga mersmak for begge parter. Både Sveinhaug og Skjærstein var på utlån i løpet av 2023-sesongen. Den kommende sesongen er sjansen stor for at det igjen skjer noe med keeperlogistikken. Derfor er vi forkant av det som kan skje, sier Mesfin.

Det betyr at også Hagerup gjenforenes med sin mangeårige keepertrener i Ull/Kisa, Fredrik Vestgård.

- Jeg liker «Biffen» veldig godt og vi hadde et meget bra samarbeid i Kisa. Han hjalp meg mye på veien der.  Jeg ser fram til å fortsette det gode samarbeidet slik at vi blir enda bedre begge to. Det blir helt nydelig, sier Hagerup.

Han gleder seg også til å sparre med Mads Hedenstad Christiansen - og både utfordre og støtte keeperen som har vært et solid førstevalg de siste sesongene.

- Jeg er klar for å gi jernet og alt jeg kan slik at vi får et best mulig keeperteam som pusher hverandre i hverdagen. Mads har spilt omtrent alt de siste årene, og er ung og lokal, så det skal litt til for å konkurrere ham ut av nummer én-plassen. Jeg er i utgangspunktet tiltenkt en utfordrerposisjon, men alle fotballspillere har jo lyst til å spille mest mulig. Hvis treneren velger meg, så er det glimrende. Hvis ikke, så kommer jeg til å støtte opp om den som spiller slik at han kan gjøre det best mulig, sier Stefan Hagerup.

- Hvordan vil du selv beskrive deg som keeper - utover at du har et godt skuddbein?

- I tillegg til klassiske keeperegenskaper liker jeg å styre og dirigere, prater veldig mye, og er veldig komfortabel med ballen i beina. Så sitter jeg jo etter hvert på en god del erfaring. 

Vi ønsker Stefan Hagerup hjertelig velkommen til Lillestrøm!

Les også: Åsen signerte ny avtale - vil få ut LSKs potensial

Se Hagerups frisparkmål for Ull/Kisa:


Annonse fra Eliteserien: