Keeper-Mads helt i ellevilt NM-drama

(Lillestrøm - Bodø/Glimt 7-5 etter straffekonk.) Først scoret keeper Mads Hedenstad Christiansen (18) på en heading seks minutter på overtid - og sikret ekstraomganger. Så reddet han straffesparket som sendte LSK-juniorene til NM-semifinale.

Annonse:

Mads Hedenstad Christiansen var utvilsomt den store helten da juniorlaget sto for en spinnvill snuoperasjon i LSK-Hallen torsdag kveld.

Les også: DNB gir gratisbilletter til lag fra Romerike

Det så mørkt ut da Bodø/Glimt ledet 2-0 til langt ut i andre omgang. Men etter 74 minutter tente Christoffer Lundebø håpet med et susende langskudd. Likevel: Utligningen som ville sørge for ekstraomganger lot vente på seg.

Helt til seks minutter på overtid. Den lovende keeperen fra Fet blemed opp på det som utvilsomt var kampens siste corner. Og headet inn 2-2.

Mads Hedenstad Christiansen ble overfalt av lagkameratene i de vanvittige jubelscenene som utspant seg etter den dramatiske utligningen.

- Jeg mistet det helt. Det er alltid morsomt å score som keeper. Det var jo som en liten drøm, det å score på den corneren der. Helt fantastisk, sier LSK-keeperen.

I ekstraomgangene ble det ingen flere mål, og dermed måtte det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse. LSK scoret på samtlige fem forsøk ved Erik Tobias Sandberg, Sivert Westerlund, Sindre Rindal, Jonathan Monteiro og Christoffer Lundebø. Og det holdt i massevis - siden Christiansen sto for en strålende redning på det andre straffesparket til Bodø/Glimt.

- Det var deilig. Det føltes bare som kos å spille ekstraomgangene og straffekonken. Dette er noe av det kuleste jeg har vært med på, sier den store helten.

- Det viste lagmoral at vi klarte å snu dette. Det så mørkt ut, men vi fikk et voldsomt trøkk etter at vi scoret det første målet. Så kom superkeeperen vår opp og scoret. Det er nydelig, sier kaptein Erik Tobias Sandberg.

I semifinalen venter enten Rosenborg eller vinneren av Viking - Molde og Odd- Sogndal.

- Vi kan slå hvem som helst. Vi skal til finalen, sier Christiansen.

Med seier i semifinalen, og LSK-triumf mot Strømsgodset i onsdagens batalje i Drammen, er det duket for tidenes cupfinalehelg for Lillestrøm:

Juniorfinale fredag, kvinnefinale lørdag for LSK Kvinner - og herrefinale søndag...

- Det hadde vært tidenes! Helt klart. Håper vi får semifinalen på hjemmebane. Da skal vi klare å gå til finalen, sier Sandberg.

Se alle straffene og jubelscenene her:


Annonse fra Eliteserien: