Kanari-Fansen nominert til Årets romeriking-pris

Så fortjent, så fortjent: Som en av fem kandidater er Kanari-Fansen nominert til prisen som «Årets romeriking». Du kan stemme på din favoritt fram til onsdag 14. juni klokka 12.

Annonse:

LSKs fantastiske supportergruppe ble stiftet i 1992, og har gjennom over 30 år bidratt for å støtte klubben i tykt og tynt. Men Kanari-Fansen Lillestrøm er også blitt noe langt mer enn en gruppering som heier på et fotballag.

Supporterne har gjentatte ganger vist seg som en sterk aktør på å ta samfunnsansvar og hjelpe de som trenger det.

I år blant annet aktualisert gjennom innsamlingen for å hjelpe tidligere Lillestrøm-keeper Emile Baron til et bedre liv i Sør-Afrika. 

Her kan du lese om nominasjonen i Romerikes Blad - og stemme på din kandidat!

Dette er juryens begrunnelse for å ha nominert Kanari-Fansen som kandidat til «Årets romeriking»-prisen som blir delt ut i forbindelse med byfesten:

Norges beste supportere har i over 30 år skapt en fantastisk ramme rundt LSKs kamper. Men fansen har også en viktig sosial side og er et lavterskeltilbud for alle grupper som blir godt ivaretatt og inkludert i det store fellesskapet. Fuglafamilien tar vare på hverandre. Det fikk vi ikke minst erfare da de samlet inn over en million kroner for å redde tidligere keeper Emile Baron og familien opp fra rennesteinen.

Fakta om «Årets romeriking»

S Lillestrøm-Stabæk (3-1) 04.06.2023 17:00 Åråsen stadion
U Brann-Lillestrøm (2-2) 11.06.2023 19:15 Brann stadion
T Lillestrøm-Tromsø (0-1) 02.07.2023 17:00 Åråsen stadion
Eliteserien
TV 2 Play
S Rosenborg-Lillestrøm (1-2) 09.07.2023 17:00 Lerkendal stadion
S Lillestrøm-Sandefjord Fotball (4-2) 16.07.2023 17:00 Åråsen stadion
Foreningen Byfest i Lillestrøm (Lillestrøm kommune og Stiftelsen Lillestrøm kulturforum) og Romerikes Blad står bak kåringen som ble initiert av næringsdrivende i Lillestrøm i 2000.

På statuttene står det at prisen er for å hedre personer som har betydd mye for Romerike, som har bidratt med betydelig lokal innsats eller vært med på å kaste glans over distriktet nasjonalt eller internasjonalt.

Årets romeriking og stjernegalleriet ved Torvet – Lillestrøms «Walk of Fame» – er en attraksjon for byen og Romerike, og den vil gjøre seg sterkere med årene etter hvert som nye navn kommer til. Årets romeriking er en identitetsskapende kåring som styrker merkevaren Romerike og bygger opp under en positiv fellesskapsfølelse og patriotisme.

Juryen består av:

Espen Monsrud (juryformann), Foreningen Byfest i Lillestrøm

Jørgen Vik, ordfører i Lillestrøm

Marit Heiberg, Kunnskapsbyen og Lillestrøm Kulturforum

Erik Myhrer, styreleder i stiftelsen Lillestrøm Kulturforum

Aarstein Rebne, initiativtaker for prisen og jurymedlem

Lars MJ Hansen, politisk redaktør i Romerikes Blad

Annonse fra Eliteserien: