Junioraksjonen mobiliserer mot Vålerenga

«Junioraksjonen» sørger for at barn, unge og vanskeligstilte lettere og enklere får oppleve LSK-kamper. Nå mobiliseres det for alvor foran årets høydepunkt mot Vålerenga.

Annonse:

– Dette er et supert tilbud som vi har hatt i de fem årene vi har holdt på på Ende-Li. Det er veldig gøy å komme på jobb og se at det er Fugla for alle penga. I vinduer, med flagg og sanger. Det har økonomisk betydning for de som bor der, og det skaper et fellesskap. Det betyr veldig mye, sier Gry Delmark.

Hun jobber ved boligen for funksjonshemmede på Skjetten, er svært glad for støtten fra «Junioraksjonen» som sørger for at barn, unge og vanskeligstilte lettere og enklere får oppleve LSK-kamper.

To av beboerne på Ende-Li, Marius og Magnus, er LSK-supportere på sin hals, og sitrer av spenning foran lørdagens Åråsen-møte med den store rivalen.

– LSK betyr veldig mye for oss. Det er veldig morsomt å være her hver gang det er hjemmekamp. Og spesielt mot Vålerenga. Vi gjør alt vi kan for å støtte gutta sånn at Lillestrøm kommer høyere på tabellen, sier Marius.

– Lillestrøm er det beste laget. Og jeg er forsanger til Kanari-Fansen, forteller Magnus.

Flere felt snart utsolgt - her kan du kjøpe billett til LSK - VIF!

Arild Myklebust og Jørgen Knutsen var to av initiativtakerne til aksjonen tilbake i 2010. Gjennom en rekke tiltak samles det inn penger – som igjen brukes på billetter til ulike grupperinger som får anledning til å følge LSK live på stadion.

– Jeg er jo lærer, og tenkte at vi gjerne kunne gjøre mer for barn og ungdom, og spesielt de som er litt vanskeligstilt. Det har blitt jobbet mye mot skoler, institusjoner, flyktninghjelpen osv. Det er fint om vi klarer å få flere barn og ungdom til å bli glade i LSK, få flere til å se på fotball – og gjerne de som ikke har muligheten. Takket være økonomisk støtte fra mange ulike aktører og en god avtale med LSK om reduserte priser, har det vært mange hender i sving slik at vi har fått spredd billettene til personer som har glede av dem, sier Jørgen Knutsen, av mange kjent som drivkraften bak LSKs digitale leksikon «Kanaripedia».

– Vi har fått inn penger av sponsorer, Garcon og Mageli har for eksempel vært med hele veien, gjennom loddsalg og andre ting. Hele veien har vi hatt et bra samarbeid med LSK, Kanari-Fansen, LSK Unified og gatelaget Løse Fugla. Hjemmekampen mot Vålerenga er den kampen vi virkelig gutser på for å få med mye folk. Flere hundre billetter gis bort til skoleelever, rusmisbrukere, asylsøkere og mange andre. Det er vakkert at en del folk som ellers ikke ville ha kommet seg på kamp kan få oppleve den fantastiske stemning på Åråsen mot Vålerenga, sier Arild Myklebust.

– Det er to lag som kommer til kampen med nesten brukket rygg. Vålerenga i en enda verre forfatning enn det vi er i. Nå klarer vi nok ikke å overraske dem like godt på Åråsen som vi gjorde i mai-kampen, men jeg håper vi stikker av med en etterlengtet dobbeltseier mot «søpla» i år, sier Jørgen Knutsen.

Les også: Kippe får testimonial-kamp i 2020

Sist LSK vant begge seriekampene mot Vålerenga var for øvrig i 2006. Ende-Li-beboerne Marius og Magnus er i hvert fall store optimister foran lørdagens storkamp.

– Jeg har vært Lillestrøm-supporter siden jeg var liten. Jeg har fått så mange gode minner her, men spesielt mot Vålerenga. Lillestrøm-supporterne gjorde en veldig bra jobb da vi vant 3-0 mot Vålerenga på bortebane. Jeg håper vi kan vinne sånn at vi kommer oss høyere på tabellen, sier Marius.

Både spillere, støtteapparat og ansatte i LSK har støttet «Junioraksjonen» slik at vi kan få enda flere tilskuere og enda større engasjement rundt LSK. Har du lyst til å bidra? Ta i så fall kontakt med Terje Holm på 92081574 eller Ken Rune Nilsson 41936266.

Se video-intervju om junioraksjonen her:


Annonse fra Eliteserien: