Jentesuksess i Gothia Cup

Lillestrøms J15-lag var svært nær finaleplass i Gothia Cup, men kunne uansett glede seg over å ha blitt det første jentelaget fra Lillestrøm Sportsklubb med medalje i A-sluttspillet i den svenske storturneringen.

Også J14-laget gjorde en strålende innsats og vant B-sluttspillet i Göteborg.

Men for å ta J15-jentene først: De kom seg helt til semifinalen der det ble tap i siste sekund mot Odense. Odense vant for øvrig enkelt 4-0 i finalen, noe som understreket den sterke innsatsen til LSK-jentene. I semifinalen sto det 1-1 helt til siste spark på ballen og like før kampen skulle ha blitt avgjort ved straffesparkkonkurranse.

Veldig bittert der og da selvfølgelig, men jentene kan være stolte etter å ha prestert svært godt hele uka gjennom. Bronsemedalje i verdens største turnering er stas og for første gang har vi ett jentelag i LSK som faktisk tar medalje i A-sluttspillet i Gothia Cup.

J14 kom i en svært sterk pulje og måtte nøye seg med tredjeplass og B-sluttspill etter gruppespillet. De to lagene som gikk videre til A-sluttspill tok hendholdsvis sølv og ble slått ut av vinneren i kvartfinalen, så det var trolig den hardeste gruppa av samtlige. Men J14-laget revansjerte seg ved å gå helt til topps i B-sluttspillet. Finalen ble vunnet 2-0.

Tre jenter fra J13-laget var også med i de siste kampene og bidro sterkt, og det skal bli spennende å følge disse talentfulle årgangene på jentesiden i fremtiden.

LSK reiste totalt med 12 lag (åtte guttelag og fire jentelag. Over 200 spillere fra klubben reiste sammen, bodde samme sted og hadde i hele tatt et strålende opphold i Sverige.