Jenteakademiet forsterkes med to nye trenere

Jentesatsingen i LSK fortsetter: Thomas Flaten er ansatt som hovedtrener for J17 og Sander Henriksen er ansatt som hovedtrener for J15.

Annonse:

Trener og sportsligansvarlig for jenteakademiet, Vegar Frey, er svært fornøyd med nyansettelsene på jenteakademiet og den fine utviklingen av jenteakademiet de siste årene.

- Dette er et vesentlig steg i riktig retning i forhold til å videreutvikle hele jentesatsingen. Vi skal bli bedre på alt, og det her Thomas og Sander kommer inn. Klubben har virkelig vist at de ønsker å gå inn for den videre satsningen av jenteakademiet, og viser med dette klare signaler på hva som er veien videre, sier Frey. 

Thomas Flaten er ansatt i en 50 prosent stilling som hovedtrener for J17. Han har bakgrunn fra blant annet G16 akademiet, og han gleder seg til å kunne fortsette den gode videreutviklingen av jenteakademiet. 

- Det har blitt jobbet godt i jenteakademiet over flere år. Det å komme inn nå og få lov til å være på reisen videre er stort. Jeg ser frem til at vi kan fortsette å gjøre hverandre gode, og at vi også nå kan sitte i et miljø med trenerne på gutteakademiet og sammen kan utveksle å gjøre hverandre gode gjør at vi kan ta dette flere steg videre, sier Flaten. 

Sander Henriksen er ansatt i en 50 prosent stilling som hovedtrener for J15. Henriksen har tatt hele veien fra Tromsø til Lillestrøm, og har bakgrunn fra Tromsø Idrettslag og TIL 2020. Han vil kombinere trenerjobben i LSK med å ta en Nærings-master for fotballtrenere, som er et helt nytt studie som ble lansert i 2022.

- Det er et studie hvor man blant annet lærer om fotballens egenart og spillerutvikling. Vi får mulighet til å ta spillerutvikler-lisens (Spillerutvikler -UEFA B-lisens) som en del av studie og ta to måneder utveksling hos en proffklubb i utlandet. For å få plass på studiet må man være knyttet til en toppklubb i en 50 prosent stilling, og derfor passet det perfekt med denne muligheten i LSK. Jeg gleder meg enormt til å få sjansen her og utvikle jenteakademiet, forteller Henriksen. 

Annonse fra Eliteserien: