Innbytterduoen snudde til seier i Åråsen-drama

(Lillestrøm - Stabæk 3-2) Først snudde Stabæk 1-0 til 1-2 i løpet av ett minutt. Så ble Mats Haakenstad og Kristoffer Ødemarksbakken byttet inn. Sammen sørget innbytterduoen for en livsviktig seier i et drama av de sjeldne.

Annonse:

- Dette er en kamp jeg kommer til å huske resten av livet mitt, sier tomålsscorer Mats Haakenstad med et stort smil.

Han sender - med rette - også en stor takk til Kristoffer Ødemarksbakken. Maura-gutten la inn til 2-2-målet, og sikret også frisparket som ledet til 3-2-scoringen.

- Dette var veldig viktig. Mats og jeg ble enige om at vi skulle bidra med innlegg og avslutninger. Utrolig deilig at vi klarte å snu kampen. Det er disse øyeblikkene vi trener for, sier Ødemarksbakken.

Han og Haakenstad ble byttet inn kvarteret før slutt. Da hadde Stabæks Franck Boli nettopp snudd kampen med to scoringer på ett minutt - etter at Thomas Lehne Olsen sendte Lillestrøm i føringen rett etter sidebyttet.

Og takket være innbytterne klarte LSK å dra i land en særdeles viktig seier. I stedet for å ligge på direkte nedrykksplass fire poeng bak Stabæk, slik situasjonen var da de to ble byttet inn, er kanarifuglene nå på trygg grunn på tabellen - to poeng foran Stabæk på kvalifiseringsplassen.

- Du står og drømmer på sidelinja at du skal inn der for å utgjøre en forskjell. Dette var en sjuk følelse. Jeg har ikke opplevd dette før, sier Haakenstad.

I garderoben utspant det seg elleville scener etter den dramatiske seieren.

- Vi kalte det mulighetenes uke med to seriekamper og en cupkamp. Det er fantastisk godt at vi klarte det som var målet: Seks poeng og semifinaleplass i cupen, sier trener Jörgen Lennartsson.

Annonse fra Eliteserien: