Info før Glimt: Gratis koronatest på Åråsen søndag 15. august

Trenger du en hurtigtest for å få grønt koronasertifikat og komme inn på søndagens toppkamp mot Bodø/Glimt. I så fall kan du få tatt gratis test på Åråsen mellom klokka 09.30 og 16.00 på kampdagen.

Annonse:

Hurtigtest er nøkkelen for den som ikke er vaksinert med første dose for tre uker siden, eller har hatt påvist korona i løpet av de seks siste månedene.

For at LSK skal få slippe inn 4500 på Åråsen Stadion, må alle tilskuere ha grønt koronasertifikat. Man får det hvis man oppfyller minst et av disse tre kriteriene: 

Har fått minst en dose av vaksinen tre uker før kampstart. 

Har fått påvist korona siste seks måneder.

Har tatt en negativ test som ikke er eldre enn 24 timer. 

For de som ikke har fått vaksine eller har hatt korona det siste halve året legger LSK opp til hurtigtesting av publikum. Denne er gratis for publikum.

Hurtigtest vil gjøres slik:

Hvor? LSK lager en teststasjon oppe på parkeringen ved siden av MENY Åråsen, sammen med vår samarbeidspartner Oslo Helse.

Når? Søndag fra klokka 09.30 til klokka 16.00. Her anbefales det at man kommer så tidlig som mulig. Ved lange køer opp mot kampstart kan man ikke garantere at man rekker å få testet seg tidlig nok.

Drop-in! Testingen gjennomføres etter drop-in-prinsipp, det er ingen timebestilling - så her er det bare å møte opp.

Hvem tester? Helsepersonell er hentet inn for å gjennomføre testene. Vår samarbeidspartner Oslo Helse ivaretar alt knyttet til testing og svar. Det er en mild testavariant - uten stort ubehag - som blir gjennomført. 

Testbevis/testsvar? Svaret på testen leses inn i Helse Norge sine systemer, og fremkommer der.

Ved positivt testsvar (påvist sykdom): Man vil bli oppringt og testresultat meldt inn til Helse Norge. Man må da ta en PCR-test på en kommunal teststasjon, og er i karantene frem til man eventuelt får negativt testsvar fra PCR-testen. Man kan IKKE gå inn på kamp!

Ved negativt testsvar: Man går fra rødt til grønt koronapass på helsenorge.no, og kan gå inn på kamp.

I de tilfeller brukeren ikke har adgang til sitt norske koronasertifikat på helsenorge.no, kan man be testpersonellet om skriftlig kopi av testsvar, som vil bli akseptert i stedet for grønt koronasertifikat. Grønt EU-sertifikat gjelder også.

I tillegg til grønt koronasertifikat trenger du naturligvis billett. Det kan du kjøpe her!

Annonse fra Eliteserien: