NTB_camsx05H_JY

Igoh Ogbu solgt til Slavia Praha

LSK og den tsjekkiske storklubben Slavia Praha er enige om en overgang for Igoh Ogbu (22).

Annonse:

Historisk salg

- Igoh blir et historisk salg for LSK, som tidenes dyreste salg for LSK. Men også det dyreste midtstopper-salget ut av Norge i nyere tid. Vi er takknemlige for jobben Igoh har lagt ned for klubben. Samtidig så viser LSK at man har et trener/støtteapparat og en spillergruppe, som er unike på å utvikle spillere til å realisere sitt potensiale. Vi ønsker Igoh lykke til videre ut i Europa, hvem vet - kanskje vi møtes der ute i løpet av 2023.

- Igoh kom til oss fra Sogndal, hvor vi over en lengre periode hadde scoutet han. Det er heller ikke til å stikke under en stol at vi har snakket veldig mye, med spilleragent Atta Aneke om Igoh før vi signerte han. 

- Sogndal har gjort en god jobb med å gjøre grunnjobben med Igoh, og vårt trener/støtteapparatet og spillergruppa har gjort like god jobb med å bidra til å utvikle Igoh til å bli en særs god eliteseriestopper. Men uten tvil har Igoh gjort en solid jobb selv også, da han virkelig har presset grenser for både seg selv og laget.

- Vi kunne solgt Igoh allerede i sommer, da det var nok interesse allerede da. Men i god dialog med oss, var både Igoh og Atta forståelsesfulle med tanke på den gode situasjonen vi befant oss i forhold til medaljekampen. Igoh har vært 100% lojal til planen vi la sammen. Nå er det dags for at tiden er inne for salg av Igoh. Det fortjener Igoh, og det er i tråd med de strategiene klubben har. Alle spillere som er aktuelle for LSK, eller spiller for LSK nå, skal vite at de skal for muligheten til å forfølge sine drømmer. Men kun dersom de er villig til å gjøre jobben for laget og klubben. Samtidig skal alt foregå innenfor rimelige rammer for alle parter. Og da skal man også få som fortjent.  Vi ønsker Igoh lykke til videre ut i Europa, hvem vet - kanskje vi møtes der ute i løpet av 2023. 

- En fantastisk reise

Ogbu kom til Lillestrøm 29. januar 2021, og han er svært takknemlig for de to sesongene han har hatt i gult og svart. 

- Lillestrøm har vært en så stor del av livet mitt, og jeg vet hvor mye jeg kommer til å savne det. Støtten fra Kanarifansen har vært fantastisk og inspirerende, og det er noe jeg kommer til å verne om resten av livet. Det har vært et absolutt privilegium å representere LSK, og jeg har elsket hvert minutt av å spille for de beste supporterne i verden.

- Det har vært en fantastisk reise. Det har vært noen strålende høyder og noen knusende nedturer, men gjennom hele reisen har fansen gitt meg fantastisk støtte, og det vil jeg aldri glemme. Jeg har vært veldig heldig som har fått spille sammen med noen utrolige spillere og for noen trenere som alle har hjulpet meg med å forbedre og utvikle meg videre. Jeg er stolt av alt det vi har ofret og jobbet knall hardt for over lang tid. Men i tillegg til alt dette, tror jeg at tiden er inne for å åpne et nytt kapittel med meg på å flytte til Praha, og ser frem til å ta fatt på en ny utfordring. Jeg vil beholde alle minnene fra Lillestrøm i hjertet mitt for alltid! 

 

Hele Lillestrøm Sportsklubb ønsker Igoh lykke til i Tsjekkia og alt som fremtiden bringer! 

 

Annonse fra Eliteserien: