Igoh Ogbu (20) klar for LSK: - Knallhard kamp om signaturen

Sogndals ettertraktede midtstopper Igoh Ogbu (20) skrev i dag under på en femårskontrakt med LSK.

Annonse:

Nigerianeren - som ble hentet fra hjemlandet til Rosenborg før 2018-sesongen - ble senere utlånt og solgt til Sogndal der han i fjor leverte en meget god sesong.

Det har gjort ham til en ettertraktet spiller både i og utenfor Norge. Nå er det klart at Lillestrøm blir hans neste stoppested. Igoh Ogbu har signert på en avtale ut 2025-sesongen.

- Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad for å være her, sier Ogbu.

- Det har vært knallhard kamp om signaturen hans. Det har vært toppklubber på øverste hylle i Skandinavia, og klubber i Europa, som har ønkset å kjøpe Igoh. Da synes vi det er utrolig artig at han har lyst til å komme til LSK. Her skal han ta de neste stegene for å gjøre seg klar for større ligaer, men først og fremst skal han være med på å bygge LSK videre i årene som kommer, sier sportssjef Simon Mesfin.

Lillestrøm kjøper den kraftfulle midtstopperen ut av kontrakten med Sogndal.

-  De ekstraordinære investeringene som vi har gjort med Kairinen og Ogbu er gjort for at klubben skal tjene penger i fremtiden. Allerede nå kunne vi ha solgt Kairinen for mye mer enn vi kjøpte ham for. Dette er en del av den strategien klubber har, der vi heller bruke mer penger på å kjøpe noen få spillere i stedet for å kjøpe mange. I Igoh Ogbus tilfelle handler det om det store potensialet som han har med en ekstrem spisskompetanse både i fart og duellkraft. Samtidig har han noen svakheter som vi skal hjelpe ham å forbedre før han forhåpentligvis tar steget ut i Europa, sier Mesfin.

- Jeg er en ung spiller som har lært mye i Rosenborg og Sogndal. Jeg ønsker å bli bedre hver eneste dag, og gleder meg til å spille for Lillestrøm, sier Igoh Ogbu.

Se video-interjvu med Igoh Ogbu og Simon Mesfin:


Annonse fra Eliteserien: