Holmbert Fridjonsson klar for LSK

Holmbert Fridjonsson (28) signerte i kveld for Lillestrøm. Den storvokste spissen fra Island er i første omgang klar for et sesonglangt lån fra tyske Holstein Kiel.

Annonse:

- Lillestrøm er en stor og kjent klubb på Island, så jeg kjenner jo godt til klubben. Mange islandske spillere har vært innom og gjort det bra. Da jeg hørte at LSK ønsket meg gikk det fort, og jeg er veldig glad for å være her, sier Holmbert Fridjonsson.

Søndag kveld landet han på Gardermoen og gjennomgikk medisinsk test på Åråsen. Allerede mandag trener han med sine nye lagkamerater.

- Vi har vært veldig klare på at vi skal ha to gode spisser - som både kan spille sammen og hver for seg. Det har vi nå med Akor Adams og Holmbert Fridjonsson. Holmbert er også litt eldre og har mye nyttig erfaring fra bra nivå. I første omgang er det et lån ut året, men vi har også en opsjon på kjøp hvis alle parter skulle ønske det, sier sportssjef Simon Mesfin.

Spissen har tidligere gjort seg bemerket i Aalesund, ikke minst da han scoret 11 mål på 15 kamper i 2020 for det som da var Eliteseriens bunnlag. I oktober samme år ble han solgt til italienske Brescia før turen gikk videre til Holstein Kiel i 2. Bundesliga i fjor sommer.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Både i Italia og i Tyskland ble det en trøblete tid uten så mange kamper som han hadde håpet på. Nå er det en sulten og revansjelysten Fridjonsson som ser fram til å få fart på karrieren igjen på Åråsen.

- Jeg hadde store forventninger da jeg dro ut fra Skandinavia, men det ble ikke som jeg håpet. I Italia hadde jeg seks forskjellige trenere i løpet av sesongen. Samtidig slet jeg med skade i starten av oppholdet. Jeg føler at jeg har vært litt uheldig, og det har vært en tøff tid. Nå håper jeg bare at jeg kan klare å holde meg skadefri og kunne bidra for Lillestrøm, sier den 195 cm høye kraftspissen. 

- Vi er veldig fornøyd med at avtalen er gått i orden. Og vi håper at det skal bli vanskelig for midtstoppere i Eliteserien å møte frontspillere som Holmbert Fridjonsson og Akor Adams, sier Mesfin.

Les også: Adams scoret to mål i sin første LSK-kamp

- Jeg vet at Lillestrøm hadde en virkelig god sesong i fjor, og at dere hadde en spiss som scoret helt vilt mange mål. Så det ser ut som det kan være gode arbeidsforhold for en spiss her. Jobben min blir å komme i form og gjøre mitt beste, sier 28-åringen.

LSK har opsjon på å kjøpe islendingen fra den tyske klubben når låneavtalen går ut.

Velkommen til Lillestrøm Sportsklubb, Holmbert Fridjonsson!


Annonse fra Eliteserien: