Her er LSK-akademiets nyansettelser

Akademisjef Toni Ordinas er svært fornøyd med å ha fått på plass store deler av trenerteamet på LSK-Akademiet for neste sesong. Rune Haavelmoen (i midten bak) blir ny G19-trener og får med seg Roar Ness (foran til høyre) som assistent. Ola Sydow Rasmussen (bak til venstre) blir G14-trener. Petter Seljeskog (bak til høyre) blir ny fysisk trener.

Annonse:

Toni Ordinas kan snart ta juleferie i visshet om at de fleste brikkene er på plass i akademiet.

- Vi var aldri tvil om hvem vi ønsket som erstatter da Jørgen la Cour måtte flytte hjem til Halden. Rune Haavelmoen har vært lenge i klubben, de siste årene som G14-trener, og har de egenskapene vi ønsker. Både når det handler om fotballkompetanse, treningsmetodikk, lederskap og fotballøyne. Runes lojalitet til LSK er sterk, og han setter alltid klubben først. Jeg er glad for at han tar denne utfordringen, og jeg tror også spillerne vil bli veldig fornøyd med det, sier Toni Ordinas.

- Jeg har vært syv og et halvt år i LSK nå, og gleder meg veldig til å jobbe med litt eldre spillere. Vi er allerede i gang med spillersamtaler, og ser fram til å ta fatt på jobben som venter ute på feltet. Laget ser veldig spennende ut. Jeg vil også være med på kampene til 3. divisjonslaget der Frode Kippe blir hovedansvarlig, sier Rune Haavelmoen.

Han får med seg en tidligere juniornorgesmester for LSK, Roar Ness, med seg i teamet. 52-åringen spilte venstreback på laget som vant gull i 1986, sammen med blant andre Torgeir Bjarmann, Jan Ove Pedersen og Eirik Arildset. Roar har de siste årene vært trener i Aurskog-Høland og har også vært mye involvert i fotballkretsen.

- Rune og Roar har tidligere jobbet godt sammen i kretsen, og jeg er veldig glad for at han velger å bli en del av teamet vårt her. Han kjenner til de fleste av spillerne våre, og har gode referanser på det å jobbe godt med enkeltindivider, sier Ordinas.

- Det var egentlig meningen at jeg skulle fortsette som hovedtrener for Aurskog-Høland, men jeg er veldig glad for at klubben lot meg få ta denne muligheten da Toni tok kontakt. Dette gleder jeg meg skikkelig til. Jeg har sett og fulgt akademiet lenge gjennom jobb som kretstrener, og det har løftet seg veldig etter at Toni kom inn. Dessuten gleder jeg meg å få lov til å jobbe tett med Rune. Vi passer godt sammen fotballfaglig. I tillegg er det veldig spennende å hjelpe unge spillere til å ta det siste steget, sier Roar Ness. 

Samtidig er det klart at Petter Seljeskog erstatter Peder Lindsetmo - som har fått jobb i en lokal klubb i Trondheim (Rosenborg) -  som fysisk trener på akademiet. Den 26 år gamle rogalendingen har i år vært tilknyttet Strømmens A-lag.

- Vi er allerede langt fremme når det gjelder motorisk trening og utvikling, men med Petter på laget er jeg sikkert på at vi også vil ta det neste steget. Han er vant til å være i et prestasjonsmiljø og har de egenskapene vi ser etter, sier Ordinas.

- Jeg kom til Strømmen i februar i år. Der har jeg hatt en 30 prosents stilling, men den har vel i praksis vært nærmere 100 prosent. Det er fordi jeg brenner for faget, og trives veldig godt i et fotballmiljø. Jeg har hørt veldig mye bra om akademiet i Lillestrøm, og mitt inntrykk er at det stemmer. Jeg ser veldig frem til å være med på å sette mitt preg på prosessen med å utvikle unge fotballspillere, sier den osteopat-utdannede Seljeskog.

Ola Sydow Rasmussen blir ny G14-trener på heltid etter å ha vært engasjert på 50 prosent i LSK-Akademiet de siste årene.

- Han får også et spesielt ansvar med å jobbe mentalt med spillerne på akademiet. Jeg er glad for at Ola og Rune tar disse nye utfordringene på strak arm, og sammen utgjør de mye kontinuitet og kompetanse som bare vil gjøre oss sterkere i fremtiden, sier Ordinas.

- Det er veldig gøy å få lov til å jobbe 100 prosent med fotball etter å ha vært på halvtid i tre år. Jeg er veldig spent på hvor langt vi kan nå sammen. En av de viktigste faktorene for at vi har fått et løft de siste årene er at vi jobber godt sammen som et team, sier Ola Sydow Rasmussen.

Dessuten fortsetter Andreas Johansen og Thomas Flaten som G16-trenere.

- I løpet av neste uke vil også G13-teamet være på plass, sier Toni Ordinas. 

 

Annonse fra Eliteserien: