Her er årets kaptein-team

Frode Kippe (41) fortsetter som LSK-kaptein, men i år får han med seg Daniel A. Pedersen (26) og Arnór Smárason (30) i et utvidet kaptein-team.

Annonse:

Trener Jörgen Lennartsson ønsker å dyrke fram flere ledere på og utenfor banen, og har store forventninger til sin utvalgte trio.

- Det er veldig viktig at vi har mange ledere i spillergruppa. Min følelse var at det ble ekstremt mye fokus på Frode Kippe i fjor. Han fikk omtrent alt som var av oppgaver på og utenfor banen. Det ble et veldig stort trykk på Frode. Han taklet det bra, men jeg synes det er viktig at vi har en struktur der vi kan dele på kapteinsoppgavene. Dels for å avlaste Frode, og dels for at jeg ønsker å ha flere ledere i spillertroppen. Frode har kapteinsbindet hvis han spiller. Hvis Frode ikke spiller, er det enten Daniel eller Arnór som bærer det, sier Jörgen Lennartsson.

Ikke kjøpt sesongkort ennå? Det kan du gjøre her!

Frode Kippe tror det utvidede lederteamet kommer til å bli en styrke for Lillestrøm i 2019.

- Det er fint, det. Vi har fått inn flere etablerte spillere, og vi er et bra og sammensatt lag. Periodevis er det mye å gjøre for én enkelt kaptein. Det er bare positivt at flere inntar den rollen, sier den mangeårige LSK-kapteinen.

- Det er med på å utvikle meg, og det er noe jeg ser på som en stor ære. Vi er klare for å ta ansvar i år, sier Daniel A. Pedersen.

- Jeg har vært kaptein i Hammarby en periode, og kjenner til oppgaven. Vi er en fin gruppe her, og jeg ser fram til å bidra på alle områder, sier Arnór Smárason.

Slik beskriver Kippe sine to kolleger i «rådet»:

- Smárason har vært med lenge i gamet og vet hva det handler om. Daniel er en kommende og sterk leder som forhåpentligvis vil prege Lillestrøm i mange år fremover. Det er godt at han kommer inn tidlig og tar ekstra ansvar.

Les også: Lars Ranger forlenger med LSK - og lånes ut

Jörgen Lennartsson er ikke i tvil om at den utvalgte ledertrioen vil bli strålende ambassadører for Lillestrøm Sportsklubb.

- Alle er kapteiner, og kan ta oppgavene som forventes av en kaptein på og utenfor banen. Det betyr også at de har et ekstra ansvar. De skal drive virksomheten slik som jeg ønsker det når det handler om ansvar, lederrolle og kommunikasjon. Jeg har ekstra forventninger til at disse tre tar et ekstra lederansvar, og jeg er helt sikker på at de kommer til å ta det på en veldig bra måte.

- Det er dessuten tre spillere som jeg har stor tillit til. De er profesjonelle både på og utenfor banen. Det er spillere som er veldig lojale og pålitelige. Du kan stole på dem i alle sammenhenger. Og det er spillere som ikke først og fremst tenker på seg selv. De tenker på laget og på klubben, sier LSK-treneren.

Og legger til:

- Det er også et poeng at de spiller i tre ulike lagdeler. Frode er midtstopper, Daniel er midtbanespiller og Arnór er spiss. De får et ekstra stort ansvar i hver sin lagdel, sier Lennartsson.

Les også: Nå er Eliteserien Fantasy her - bli med i LSK-ligaen

Vi tok en Fantasy-prat med Tobias Salquist, Arnór Smárason og Thomas Lehne Olsen:


Annonse fra Obos-ligaen: