Felix Va Hamkam

Helten så rødt: 1-1 mot HamKam

(Lillestrøm - HamKam 1-1) Felix Và kunne juble etter å ha headet LSK i ledelsen, men like før pause pådro han seg rødt kort - og da ble det tungt for et Lillestrøm som måtte spille over en omgang med ti mann.

Etter 51 minutter utlignet Niklas Ødegård til 1-1, og det ble også sluttresultatet i en knokkelkamp der LSK naturlig nok måtte slite for poenget med en mann mindre.

Men hjemmelaget kjempet heroisk, og hadde også noen muligheter som var nær ved å kunne sikre seieren - med en mann mindre på banen.

GAMLE MESTERE PÅ KAMP: Hyggelig gjensyn med Tore Kordahl og Gunnar Lønstad som vant mange titler med LSK på 1970- og 1980-tallet. Foto: Morten Stokstad

Det så imidlertid lyst ut da banens minste spiller steg til værs på Gjermund Åsens frispark etter 39 minutter. Felix Và headet på nydelig vis LSK i ledelsen.

Men bare noen få minutter senere var han innblandet i en duell der det endte med at han stemplet en HamKam-spiller. Først fikk han gult kort, men etter en VAR-sjekk ble det omgjort til et rødt kort.

Etter kampen var lynvingen fra Angola langt nede og ønsket ikke å la seg intervjue.

- En ganske tett og jevnspilt kamp. Vi får det dit vi ønsker det etter 1-0, men så blir kampen selvfølgelig preget av at vi blir redusert til ti mann. Jeg synes vi løser det ganske bra, egentlig. Det blir vanskeligere å få satt et ordentlig press på HamKam med ti mann. Vi får bare jobbe på videre, så får vi ta trepoengeren hjemme neste gang, sier Erling Knudtzon.