Helsingborg ble for sterke

Lillestrøm – Helsingborg 1-2

Det så lovende ut etter første omgang. Etter en god åpning av Helsingborg, tok LSK kontroll på kampen og skapte en rekke sjanser. Det var nesten litt skuffende at det bare stod 1-0 til pause. Både Kristoffer Ødemarksbakken, Daniel Gustafsson og Thomas Lehne Olsen hadde store sjanser.

Dballen endelig gikk i mål, var det til gjengjeld en fulltreffer av de sjeldne. Et innlegg fra venstre endte hos Gustafsson. Han la elegant tilbake til Thomas Lehne Olsen, som banket ballen inn på volley. Selv om keeper fikk en hånd på ballen, så rakk han bare å styre den via tverrliggeren og i mål.

«Det var deilig å sette vinterens første» sa Thomas etter kampen.

I motsatt ende hadde Helsingborg også sine sjanser. Den største kom da de fikk avslutte fra 5 meter. Marko Maric lot seg imidlertid ikke lure, og blokkerte skuddet.

I pausen ble Daniel Pedersen byttet ut, og Raphael Ayagwa kom inn. «Jeg kunne nok ha spilt litt til, men ville ikke ta noen sjanser» sa dansken etterpå.

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel, da Helsingborg slapp gjennom LSK-forsvaret og trilllet inn utligningsmålet.

Etter utligningen ble kampen en stillingskrig. Mye skjedde på midtbanen, og de store sjansene uteble i lange perioder. Unntaket var et kanonskudd fra Ayaygwa, som gikk via et Helsingborg-ben og i tverrliggeren.

Sheriff Sinyan måtte kaste inn håndkledet mot slutten av omgangen, etter en smell i foten. Undersøkelser etter kampen viste imidlertid at det sannsynligvis ikke er noe alvorlig.

Da publikum begynte å belage seg på uavgjort, så utnyttet Helsingborg litt nøling i LSK-forsvaret. De snappet ballen og satt in 1-2.

Erik Brenden, som erstattet Thomas Lehne Olsen mot slutten av andre omgang, snappet en ball fra Helsingborg og stormet mot målet. Han forsøkte å runde keeper, men avslutningen fra spiss vinkel ble blokkert.

Det resultatet holdt seg de siste minuttene, og Helsingborg kunne juble for seier.