Helland strålte i 5-0-seier over HamKam

(Lillestrøm - HamKam 5-0) I sin første start for LSK la Pål-André Helland opp til to av scoringene til Jonatan Braut Brunes. Ifeanyi Mathew, Gjermund Åsen og Tobias Svendsen scoret resten av målene i treningskampen mot HamKam.

Annonse:

Treningskampen mot Kjetil Rekdals mannskap endte med hele 5-0 til Lillestrøm. Det var mye positivt å ta med seg for LSK, og ikke minst var det gledelig at Pål-André Helland gjorde seg bemerket i sin første start for sin nye klubb. 

- Det var greit å få 45 minutter i beltet. Det fungerte bra, men jeg har fortsatt et par gir til å gå på, sier Helland.

Ifeanyi Mathew sendte LSK tidlig i ledelsen på et godt skudd fra 17-18 meter - før Helland regisserte både 2-0 og 3-0. Først snappet han opp et dårlig utspill fra HamKams keeper. 31-åringen kunne ha valgt å sette ballen i mål selv, men spilte til enda bedre plasserte Jonatan Braut Brunes som enkelt doblet ledelsen.

- Jeg kunne ha satt den selv, men det er artigere for Braut'en å score, sier Helland med et smil.

- Han var snill der, gliser Jonatan Braut Brunes.

- Helland er lært opp til at det er noen andre som trenger scoringen mer, sier trener Geir Bakke.

3-0-scoringen var virkelig fin: Helland slo en nydelig crosspasning til Josef Baccay - som igjen la inn til Braut Brunes. 20-åringen var igjen sikkerheten selv foran mål.

- Bra gjort av Baccay, først og fremst. Det var godt å få en gjennomkjøring i strålende sol på Åråsen. Det blir ikke så mye bedre enn det, sier jærbuen.

- Vi fikk fordelt spilletida og brukt stallen. En fin gjennomkjøring der vi er mye skarpere enn HamKam i sluttfasen. Det får vi ta med oss videre, selv om vi burde vært enda mer solide defensivt, sier Geir Bakke.

Han var selvsagt fornøyd med at LSKs storsignering viste flere lekre detaljer mot HamKam. Helland har utvilsomt en helt spesiell X-faktor ute på banen som få andre norske spillere har.

- Det kommer seg fra dag til dag for Helland. Det som gjelder er at han holder seg skadefri og at vi doserer mengden helt riktig. Du ser jo at det er en fot der, et blikk der og en forståelse der som er... Det er en grunn til at han var Nordens beste ving i flere år. Får vi han på beina igjen til å ha nok ork og at han får fram egenskapene sine, så ser du hva han gjør i dag. Han åpner opp alt med noen crosspasninger på 60 meter, og er involvert i de første målene. Det er høy klasse, skryter Geir Bakke.

- Vi har fortsatt en god del å jobbe med. Vi gir bort noen sjanser litt for lett. Men vi var effektive i dag, og det er godt å ta med seg inn mot Haugesund-kampen om ti dager, sier Pål-André Helland.

Han var blant spillerne som nøyde seg med å spille én omgang. Etter pause sørget to gode angrep for at Gjermund Åsen og Tobias Svendsen fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Annonse fra Eliteserien: