Helland og Ness gir seg som G19-trenere etter sesongen

- Det har vært gøy, Utrolig lærerikt og interessant. Og artig å få jobbe med en så fin gruppe med så mange forskjellige personligheter, sier Pål-André Helland - som takker for seg som G19-trener etter sesongen. Det gjør også assistent Roar Ness (til høyre). Fysisk trener Petter Seljeskog (til venstre) fortsetter.

Annonse:

I går tok LSK 2 et langt steg mot fornyet kontrakt i 3. divisjon med 4-2-seieren over Lokomotiv Oslo. Nå er det klart at både Helland og assistent Roar Ness gir seg etter sesongen. Sistnevnte har ikke vært ansatt på fulltid, men har gjort en meget god jobb med våre eldste talenter de tre siste årene.

Med to små barn på hjemmebane og jobb som ekspert i Viaplay erkjenner Pål-André Helland at det ikke er nok timer i døgnet til å fortsette det samme kjøret neste år.

- Det har nesten vært umulig å få det til å fungere optimalt. Enkelte dager har jeg måttet ha med ungene på trening, og andre dager har jeg akkurat rukket å si god natt til dem før de legger seg. Du havner litt mellom barken og veden på begge fronter, og da blir det fort dårlig stemning på begge arenaer. På et akademi må man vente til at skolen er ferdig før treningene kan gjennomføres, og det er utfordrende å kombinere en jobb på ettermiddagen og kvelden med småbarnsfamilie-livet, sier Helland, som også har ledet morgenøktene med WANG Romerike.

Han blir - i hvert fall inntil videre - fortsatt bosatt i Lillestrøm der både han, samboeren og de to barna stortrives.

- Jeg trives godt med Viaplay-jobben, så får vi se hva som skjer etter hvert, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

- Vi vil først og fremst takke Pål-André for hans bidrag med å utvikle juniorspillerne gjennom 2023-sesongen. Han har vært en god mentor ikke minst for deres individuelle utvikling. Overgangen fra å være toppspiller til å gå til en annen jobb er aldri lett, men vi er veldig glade for at Pål tok utfordringen da Rune Haavelmoen ble flyttet opp på A-laget - og at han har fått denne erfaringen. Hvis han bestemmer seg for at det å være fotballtrener blir en del av hans fremtidige profesjonelle karriere, så håper vi at LSK-akademiet har hjulpet ham et steg på veien - sammen med de andre i vårt fantastiske støtteapparat: Frode Kippe, Roar Ness, Petter Seljeskog og Magnus Olsen. En stor takk også til Roar Ness som har vært en stor bidragsyter på G19-laget de tre siste årene, sier akademisjef Toni Ordinas.

- Det har vært veldig artig å få jobbe sammen med både en spillergruppe og et støtteapparat bestående av så mange flinke folk, og jeg takker for godt samarbeid. Når det gjelder spillergruppa, så består den utelukkende av gode personer - og jeg er sikker på at en del av dem også kommer til å bli gode fotballspillere på seniornivå - forhåpentligvis for Lillestrøm, sier Helland.

Vi takker både Pål-André Helland og Roar Ness for innsatsen!

PS! Det er fortsatt tre kamper igjen av sesongen for LSK 2, og allerede lørdag klokka 13.00 kan du se flere av morgendagens menn i aksjon. Sandviken er motstander i LSK-hallen. Gratis inngang, kiosken er åpen!

Annonse fra Eliteserien: