Helland har bestemt seg for å legge opp

Før dagens trening informerte han spillergruppa: Pål-André Helland (32) har bestemt seg for å legge opp. Dermed takker en av tidenes største Eliteserie-profiler for seg etter søndagens kamp mot HamKam.

Annonse:

- Jeg har en kropp som ikke klarer å prestere mer på det nivået som skal til for å holde det gående på toppnivå. Det er ganske frustrerende å kjenne på det at du er ganske langt unna det man egentlig kan. Da skal jeg ikke klore meg fast i toppfotballen. Men det er veldig vemodig, sier Pål-André Helland til lsk.no. 

EMOSJONELT: En rørt Pål-André Helland mottok klemmer fra lagkameratene etter at han informerte om at han legger opp etter søndagens kamp mot HamKam. Foto: Morten Stokstad
EMOSJONELT: En rørt Pål-André Helland mottok klemmer fra lagkameratene etter at han informerte om at han legger opp etter søndagens kamp mot HamKam. Foto: Morten Stokstad

Se Hellands rørende «takk for seg»-video på Instagram!

Med tårer i øynene informerte en emosjonell Helland spillergruppa i garderoben før dagens trening, og avsluttet med en klar beskjed: Søndagens kamp mot HamKam skal vinnes.

- Jeg vil ikke avslutte med at vi taper en fotballkamp. Den kampen skal vi vinne, sa 32-åringen - til stor applaus fra lagkamerater og støtteapparat.

- Du har vært med på å prege norsk fotball i så mange år, og har hatt en fantastisk fin karriere - selv om kroppen har jobbet mot deg den siste tida, sa trener Geir Bakke.

Sportssjef Simon Mesfin mener Pål-André Helland har vært helt avgjørende for at LSK har gjort det så godt i Eliteserien de siste to årene - selv om han ikke har spilt så mye som alle hadde håpet.

- Han har bidratt med masse i garderoben og på trening med sin vinnerskalle, sitt kloke fotballhode og all sin erfaring i det som var en ganske urutinert spillergruppe før comebacket i Eliteserien. Det er trist at kroppen ikke lenger responderer slik han ønsker, men samtidig er det en voksen avgjørelse når han føler det slik, sier Mesfin.

Serieavslutningen mot HamKam blir hans siste på toppnivå. Med totalt fire serie- og fire cupgull for Hødd og Rosenborg kom han til LSK før 2021-sesongen. I LSK er det blitt to fjerdeplasser, men han kan fortsatt ta en tittel til - hvis LSK går hele veien i cupen som fortsetter i mars.

Her kan du kjøpe billett til LSK - HamKam!

LSK inviterer til pressetreff med Helland i administrasjonslokalene på Åråsen klokka 14.00 i dag. Media som har tenkt til å ta turen kan sende mail til kommunikasjonsansvarlig Morten Stokstad på [email protected]

Se video-intervju med Pål-André Helland:


Annonse fra Eliteserien: