Haugesund er Lehnes favorittmotstander

Ikke mot noen andre lag har Thomas Lehne Olsen scoret flere mål enn mot FK Haugesund, seks derav fem på like mange kamper som LSK-spiller.

Annonse:

Det høres rart ut, men LSK reiser ikke til Haugesund som «underdog». Sju strake kamper i «Sildabyen» uten tap er statistikken. Men mot et lag som står med seks strake hjemmeseirer.

Haugesund er Norges beste naturgress-lag denne sesongen. På ti kamper på skikkelig gress er seks kamper vunnet og tre er endt med uavgjort, Men ett er endt med tap: 1-2 på Åråsen!

Oppgjøret der innbytteren fra Senegal Alioune Ndour gjorde et forsøk på å få Espen Garnås til å bite i gresset, men sendt av banen med direkte rødt kort etter bare fem minutter på banen.

FKH startet hjemmesesongen med 0-0 mot Stabæk. Etter det er det blitt seks strake seirer med 16-4 i mål til sammen. Det står i sterk kontrast til at laget står med ni baklengsmål på de to siste bortekampene (4-5 i Molde og 2-4 mot Odd), og at Stord spente bein i cupens 1. runde.

LSK har altså ikke tapt i Haugesund siden 2-3 i 2013. Men det vet de færreste av dagens spillere om, for ingen av de aktuelle var med den gangen.

Siden er oppgjørene endt slik:

2014: 1-1 (Ringstad)

2015: 3-3 (Knudtzon, Fofana 2)

2016: 2-2 (Kind Mikalsen, Friday)

2017: 1-1 (Melgalvis)

2018: 2-2 (Lehne Olsen 2)

2019: 0-2 (Lehne Olsen, Haakenstad)

Etter oppgjøret for åtte år siden, har lagene møtt hverandre 13 ganger totalt, LSK har vunnet fem, mens hele sju er endt likt, mot FKHs ene seier (2-0 på Åråsen i 2017).

En ting er man nesten garantert, at det blir scoring(er). For kun ett av totalt 28 tidligere møter er endt 0-0 (serieavslutningen på Åråsen i 2012).

LSKs flotte rekke med ti strake uten tap ble brutt søndag. Men fem strake uten bortetap står seg i hvert fall. Bedre borteform har ingen andre i Eliteserien, men så står man også overfor det mest typiske hjemmelaget av alle.

Se video-intervju med Ifeanyi Mathew før møtet med FKH:


Annonse fra Eliteserien: