Gustafsson og Moses avgjorde mot HamKam

Lillestrøm – HamKam 2-0

Jörgen Lennartsson hadde gjort en rekke endringer på mannskapet siden forrige treningskamp. Moses dannet spisspar med Ødemarksbakken, og unggutten Josef Baccay startet som venstre back.

Kampen startet relativt rolig, med mesteparten av spillet på midtbanen. Selv om LSK etter hvert tok over initiativet, så produserte også HamKam en rekke sjanser.

Daniel Gustafsson viste tidlig at han har tenkt til å markere seg i år. Han og Daniel Pedersen viste at de har funnet tonen sammen. En nydelig pasning fra sistnevnte sendte DG alene igjennom i HamKams bakrom. Bare en dyktig keeper hindret kampens første scoring.

Gustafsson ga seg imidlertid ikke, og like etter stanget han inn 1-0. Igjen var Daniel Pedersen servitør. Målscoreren tok imidlertid ikke av etter sin første LSK-scoring. «Vi var litt slitne etter fire kamper på to uker, så prestasjonene var litt opp og ned» sa han etter kampen.

Ledelsen holdt seg til pause.

I andre omgang ble det gjort fem bytter. En av de som kom inn var den unge keeperen Mads Christiansen. Han viste klasse da HamKam fyrte av et kanonskudd fra 16 meter. Med et par gode benparader i tillegg holdt han buret rent. Etter kampen var han mest opptatt av at han kunne fått en assist, da han spilte igjennom Mats Haakenstad med en nydelig pasning. «Jeg hadde håpet at Mats skulle scoret der» sa han med et smil.

Moses scorer mot HamKam

Haakenstad markerte seg også i kampen med et par gode skudd som satt HamKam-keeperen på prøve. Han fikk også jubel fra tribunen da han tok ned en langpasning elegant med hælen. «Jeg bestemte meg tidlig for å gjøre det da jeg så pasningen komme. Man må jo showe litt.»

Moses viste også at han vil være med i diskusjonen om en plass i startelleveren. Flere ganger var han frempå med finter, skudd og headinger. Mot slutten av andre omgang lykkes han endelig. Igjen kom Mats Haakenstad inn i HamKam-feltet, og løftet ballen inn foran mål. Der rev moses seg løs fra en forsvarer og headet inn 2-0.