Gult og svart ekteskap: ice ny LSK-partner!

Det er en stor glede å kunne ønske ice bedrift velkommen som ny sølvpartner i LSK. Det fremadstormende telekommunikasjonsselskapet – her representert ved storkundeansvarlig Ole Martin Nilsen (til venstre) og salgssjef Eivind Antonio Johansen – ser store muligheter sammen med LSK og Kari Herredsvela.

Annonse:

Begge har gul og svart logo, begge er på vei opp og fram, og da er det jo på mange måter midt i blinken at LSK og ice er blitt enige om en samarbeidsavtale. Salgs- og partneransvarlig Kari Herredsvela i Lillestrøm Sportsklubb var et stort smil etter at nedslaget på en lang prosess ble satt denne uken.

- Jeg føler at jeg har mast på de disse to gutta i omtrent ett år, så det er veldig gledelig at vi nå er i mål. Jeg føler at ice og LSK kler hverandre veldig godt på mange flere måter enn at vi begge er gule og svarte, og jeg er veldig glad for at vi nå i første omgang er enige om en sølvpartner-avtale ut 2023. Men vi ser store muligheter for et enda større engasjement i fremtiden, sier salgs- og partneransvarlig i LSK, Kari Herredsvela.

Hun forteller at hun pitchet inn ice som en potensiell LSK-partner allerede da hun var på jobbintervju i LSK i fjor.

- Jeg skulle lage en case der man skulle finne en aktør som hadde litt samme synergier og verdier som LSK. Vi ønsker jo å få flere på stadion, ikke minst av den yngre garde, og ice henvender seg også veldig mot et yngre publikum både på mobil og bredbånd. Jeg husker jeg hadde tegnet beach-flagg med ice og Gullik og fotoshoppet Åråsen som ice Åråsen Stadion på jobbintervjuet, forteller en lattermild Herredsvela.

- Vi jobber også med salg, og det er jo synonymt med at vi lever av å mase på andre, så den masinga har vi tålt fint. Vi så også en god match tidlig, men så har vi ikke vært ordentlig rigget for å kunne gjøre dette før nå. Vi har hatt et travelt første halvår, blant annet er vi blitt kjøpt opp av Lyse, men nå føler vi at vi er i en posisjon der vi kan bli en god bidragsyter i nettverket til LSK. Timingen er bra, sier Eivind Antonio Johansen, salgssjef i ice bedrift.

Her kan du bli bedre kjent med ice bedrift!

Helt siden ice lanserte mobiltelefoni og startet utbygging av mobilnettet, har bedriften hatt ett mål for øyet; å utfordre og forbedre det norske mobilmarkedet, til det beste for norske bedrifter og forbrukere. Gjennom de første syv årene som mobiloperatør gikk ice fra én kunde og én mobilmast, til over 700 000 kunder. Tidligere i år kom nyheten om at Lyse kjøper Ice Group Scandinavia og dermed posisjonerer seg som landets tredje største mobilnettselskap.

- Så harmonerer det også veldig godt med våre eiere som er tungt inne i sponsorater i Rogaland. Lyse har vært hovedsponsor i Viking i over 25 år. De har verdifulle innspill å komme med til oss, som vi kan dra lærdom og nytte av. Jeg har også selv vært inne i LSK-nettverket tidligere med NetCom, kjenner klubben og daglig leder Robert Lauritsen godt, så jeg vet jo at det er en god stamme med sponsorer her som har vært med lenge. Du skaper et nettverk, du benytter deg av nettverket – og du åpner dine dører for nettverket. Jeg henvender meg fortsatt til rørleggere eller elektrikere fra nettverket på privaten, forteller storkundeansvarlig Ole Martin Nilsen.

Både Nilsen og Johansen ser på LSK som en god og ambisiøs partner som passer ice bedrift godt, i tillegg til at Romerike som region er et stort og voksende marked

- Først og fremst må vi jo gratulere LSK med prisen som årets klubb i Eliteserien. Veldig imponerende, og et tegn på at LSK gjør mye riktig – både på og utenfor banen, sier Eivind Antonio Johansen.

- Og så digger vi partnere som vinner priser! Selv er vi stolte av kåringer som bransjens beste kundeservice, ett av verdens beste mobilnett*, og at vi er best på servicekvalitet i bedriftsmarkedet. Fotball kobles tett til supportere og privatmarked, men LSK har også fått til mye på bedrift- og partnerbiten – akkurat som i ice, hvor vi er på full fart fremover med bedriftssatsningen vår, avslutter Johansen.

*ice er rangert som verdens 16. beste av 302 nettverk knyttet til mobil­opplevelse i Tutelas Global State of Mobile Experience Report (2021)

Annonse fra Eliteserien: