Gatelaget: Knepent tap mot rivalene fra Oslo

(Vålerenga - Lillestrøm 6-5) Onsdag 18 oktober dro vi til Oslo for å møte våre venner og rivaler i Vålerenga. Kampen ble spilt noen dager før A-lagene møtes på Åråsen, og ble med det en gøy oppladning til det som må sies å være Norges råeste oppgjør når LSK får besøk av VIF.

Annonse:

Av Vidar Gundersen, trener Løse Fugla

Vi var en spent gjeng som tok bussen i retning Intility. I garderoben la vi kampplanen og gjorde oss klare for kamp. Vi hadde en del forfall rett før kampen, men var likevel 13 spillere som var klare. NRK-Sporten var blant annet innom kampen og intervjuet spillere på begge lag. Dette ble vist på statskanalens Dagsrevyen 21-sending senere på kvelden - se innslaget her!

Kampen startet meget bra for LSK og vi fikk to soleklare straffer og scoret på begge. Vålerenga fikk også en scoring, men det var LSK som dominerte kampen. På et tidspunkt ledet vi 1-4, men før pause fikk VIF klemt inn to reduseringer slik at pauseresultatet var 3-4 til LSK.

LEDET LENGE: Gatelaget Løse Fugla ledet på et tidspunkt 4-1, men det endte med at VIF dro i land en knepen seier. Foto: Kim I. Johansen

I andre omgang fortsetter vi å presse på. Taklingene flyr og dommeren har mer enn nok med å holde orden på kampen. Det er stor underholdning og to gode lag som møtes. I tillegg lukter det svidd og inneholder mye av det et lokaloppgjør skal. Laget skal ha skryt for å holde hodet kaldt når det koker på banen.

Begge lag har store sjanser og begge lag får noen mål. Det står 5-5 etter fulltid, men med tilleggstid er det nok tid til å avgjøre kampen. LSK er i angrep og spillerne tror vi har fått corner, men det viser seg at dommeren har dømt utspark. VIF går rett i angrep og scorer slik at de vinner kampen 6-5. Et skikkelig surt tap, men en utrolig gøy og fin dag sammen med VIF. Etter kampen kjølte vi oss ned i garderoben og kom frem til at vi hadde gitt alt og tross tapet kunne være fornøyd og stolt av egen innsats. Vi fikk full score på fairplay, noe som må sies å være imponerende når oppgjøret koker slik det skal i et lokaloppgjør. Vi leder nå fairplay tabellen sammen med Odd med to kamper igjen å spille.

Etter kampen samlet vi oss i kantina til VIF og fikk servert nydelig lasagne og god prat. Det var god stemning mellom lagene og vi takket for oss med å si at Lillestrøm sitt A-laget tar hevn på søndag når A-laget til VIF kommer til Åråsen for årets kuleste oppgjør i Eliteserien.

Tusen takk til Vålerenga for en fin dag sammen. Vi ønsker dere masse lykke til i de to siste kampene.

Neste kamp for LSK er mot Stabæk i LSK-hallen onsdag 25. oktober klokka 1200. Gratis inngang! Vel møtt.