Frode Kippe: - Vi skal vinne den finalen

Han debuterte for Lillestrøm i 1997. Løftet kongepokalen 10 år senere. Tenk, bare tenk, om det skulle lykkes for Frode Kippe også 20 år senere.

Annonse:


Kapteinen er krystallklar på hva som gjelder mot Sarpsborg 08 i søndagens cupfinale.

- Som jeg prøver å si til gutta: Det holder ikke å komme til en finale. Vi skal vinne den finalen. Det blir fort glemt om du taper, sier Frode Kippe.

Han fyller 40 år i januar, men har levert en av sine beste sesonger på flere år. Kippe har stått fram som en virkelig hærfører, og har også scoret fem meget viktige seriemål.

- Høydepunktet så langt i Lillestrøm-karrieren har jo vært cupgullet i 2007. Det var artig at vi klarte å vinne den finalen etter at vi hadde en nedtur i 2005. Så har det vært mange tøffe år både sportslig og økonomisk i klubben. Men nå er vi endelig i en cupfinale igjen. Jeg gleder meg stort. Jeg skal gi det jeg kan for å få det cupgullet tilbake, sier stopperkjempen.

Veteranen fra Kolbotn mener Arne Erlandsens spillestil er en viktig årsak til den gode sesongen. 

- Fotballen til Arne passer meg veldig godt. Vi ligger stort sett i balanse, og får veldig få overganger i mot oss. Vi ligger tett og kompakt. Det er mye duellspill. Det er mye boksspill, både offensivt og defensivt. Vi setter opp mange dødballer. Det har vært min styrke i alle år. Nå får jeg brukt mine kvaliteter maks.

Samtidig er han takknemlig for at han får fortsette i minst en sesong til.

- Jeg er 39 år, og slapper litt mer av med tilstanden min akkurat nå. Jeg ser hvor privilegert jeg er som får spille fotball hver dag. Når du står midt i det som 28-29-åring, så tenker du ikke over det. Du tenker at du skal spille mange år til. Men plutselig ser du at det ikke er en selvfølge at du spiller fotball hver dag. Folk må gi seg med skader. Du må ivareta den tida du har. Da skal jeg gjøre alt jeg kan for å spille fotball lengst mulig, sier han.

- Den følelsen av å gå ut på Åråsen, høre stemninga og trøkket... Spesielt en høstdag med flomlys. Det er ekstremt artig. Det er den følelsen der du vil ha mer av.

- Hvis det blir seier igjen nå: Tror du det vil overgå følelsen av å vinne i 2007?

- Det blir vel litt det samme, tenker jeg. Det var gøy den gangen. Det var spesielt å komme tilbake til Lillestrøm, og torvet var fullt. Høre jubelen. Men det hadde smakt veldig godt. Vi vet hva som ligger i potten, sier Frode Kippe.

Frode Kippe er LSK-legende nummer 14 som blir intervjuet i God fugl-aksjonen. Til nå har vi fått inn over 200 000 kroner, og alle inntektene øremerkes en ny spiller i 2018. Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: