Frode Kippe (42) blir LSK-spiller resten av sesongen

Nesten 11 måneder etter at han spilte sin siste offisielle kamp for Lillestrøm, blir Frode Kippe (42) igjen LSK-spiller.

Annonse:

Syv seriekamper og en drøy måned gjenstår av sesongen - og nå er det klart at forsvarskjempen tar permisjon fra jobben som spillerutvikler for å bidra som spiller resten av året.

- Jeg skal bidra med det jeg kan den siste måneden her i tilfelle det skulle skje noe på slutten av sesongen. Jeg skal være med å trene, være tilgjengelig - og fyre opp gutta godt for å få det opprykket. Det er viktig for klubben. Så håper jeg at jeg ikke skal spille alt for mye, sier Frode Kippe.

Sportssjef Simon Mesfin er glad for at den mangeårige LSK-kapteinen igjen er villig til å gå i krigen ute på banen.

- Den generelle skadesituasjonen i forsvarsleddet og faren for ytterligere karantener, gjør at vi har besluttet å registrere Frode Kippe i spillertroppen resten av sesongen. Det at Frode kan være tilgjengelig gir oss en god sikring i de siste kampene. Han har holdt seg i bra fysisk form, og han spilte også treningskampen mot HamKam for et par uker siden. Han tar permisjon som toppspillerutvikler i en måned slik at han kan ha fullt fokus på å trene godt - og være klar hvis han trengs, sier Simon Mesfin.

- Vi er litt tynne i forsvarsleddet. Hvis alt skulle gå galt, så kan det være mulig at jeg får noen minutter. Jeg skal stille opp hvis det kreves, men er først og fremst en back up for de som er her, påpeker mannen som fyller 43 år i januar.

- Jeg har holdt meg i god form, så jeg er ikke bekymret for det, sier Kippe, som klarte seg bra i en treningskamp mot HamKam 19. oktober.

- Det gikk overraskende fint. Jeg har ikke trent så mye fotball det siste året, men har holdt kroppen ved like. Så tar det litt tid å komme inn i det fotballmessige, men jeg er ikke bekymret for det. Hvis det blir bruk for meg i fem eller ti minutter i en kamp, så skal det gå bra.

Kippes siste offisielle kamp var den dramatiske kampen mot Start som endte med nedrykk 11. desember i fjor.

- Ingenting vil glede meg mer enn om Frode Kippe kan avslutte spillerkarrieren i LSK med et opprykk - og ikke et nedrykk, sier Simon Mesfin.

- Det er en voldsom motivasjon for meg å kunne være med på det som skjer om dagen. Det hadde vært ekstremt stort om jeg kunne ha bidratt til at vi klarte å rykke opp igjen, sier Frode Kippe.

Forsvarskjempen er med i spillertroppen som møter Sogndal i morgen.

- Hvis du må ut i krigen igjen, så er du klar?

- Jada, krigen er jeg alltid klar for. Ikke tenk på det, svarer 42-åringen.

Se video-intervju med Frode Kippe:


Annonse fra Eliteserien: