Frederik Elkær klar for LSK

Den danske vingbacken Frederik Elkær (21) skrev i dag under på en tre og et halvt år lang kontrakt med LSK.

Annonse:

- Det er fantastisk å være her. Nå gleder jeg bare til å møte mine nye lagkamerater og komme i gang, sier den tidligere Hobro-spilleren.

Overgangen gikk fort for den lovende Viborg-gutten. Da han våknet i går morges ante han ingenting om hva som var i ferd med å skje.

- Jeg fikk en telefon fra min agent som sa at Lillestrøm hadde kjøpt meg. Det hele gikk veldig fort. Så var det bare å pakke kofferten, forteller han med et smil.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg er en hurtig og hardtarbeidende spiller med godt overblikk og god venstrefot. Jeg liker å sette opp lagkameratene mine.

Sportssjef Simon Mesfin er svært fornøyd med at dansken har signert på en avtale ut 2026.

- Vi har brukt en del tid det siste halvåret på å følge dansk 1. divisjon. Da har det dukket opp en del spillere - som Elkær - på radaren som vi har fulgt over tid. Vi bestemte oss for at han passet bra inn hos oss, og vi må takke både Hobro, spilleren og agenten hans for et godt samarbeid i forbindelse med overgangen. Han er en ung og veldig spennende venstre  vingback som er vant til å spille sammen med en trebackslinje. Han har både fart og en veldig fin venstre fot. Vi ser et stort utviklingspotensial i Frederik, og han passer godt inn i strategien vår på å rekruttere unge spillere i alderen 20 til 24 år, sier sportssjef Simon Mesfin.

PS! Vår nye danske spiller har et velklingende etternavn, men er ikke i slekt med legenden Preben Elkjær. De skriver da også etternavnet ulikt.

Se video-intervju med Frederik Elkær:


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 31.08.2023
Skrevet av: Morten Stokstad og Andreas Aalling (foto/video)