Fra topp til bunn på 45 minutter

(Strømmen - Lillestrøm 4-5) LSK så ut til å knuse naboen etter 4-0 ved pause mot Strømmen, men en 2. omgang helt utenom det vanlige, holdt på å ende verst tenkelig.

Av Arnfinn Fagerli

I første omgang spilte LSK som et eliteserielag. Thomas Lehne Olsen scoret tre og Felix Va ett. LSK var så godt som videre, men så slapp «fugla» seg ned, lot hjemmelaget styre kampen. Hadde ikke innbytter El Schaddai Furuha headet elegant inn 5-1 etter en times spill, kunne det godt som både i 2015 og 2019, med hjemmeseier.

For plutselig fikk de grårøde blod på tann og scoret like godt tre ganger ved Eirik Åsvestad i løpet av drøye ti minutters spill. Aldri før som et toppserielag har LSK sluppet inn fire mål i løpet av en og samme omgang mot et lag fra nivå tre. En stygg rekord, der altså.

Thomas Lehne Olsen noterte seg for tre scoringer. Det ene satt langt inne. TV-bildene viset at Felix Va var utenfor 16-meteren da han ble felt. Dommeren pekte på straffemerket. Og straffa ble reddet av LSKs egen keeper Jørgen Sveinhaug, men Olsen satte returen til 4-0 rett før pause.

- Tre mål er bra, men Jørgen visste vel hvor jeg skulle skyte. Uansett mål, irriterende med en slik miss, sa Lehne Olsen om den hendelsen.

Det ble hektisk på slutten og det kunne fort ha endt med ekstraomganger nok en gang mot Strømmen/Lillestrøm – ja, for omtrent halve laget er jo «fugler» eller har vært det.

Strømmen var nær utlikning, men LSK red han av til slutt, og kom seg hårfint videre med 5-4. Etter trekningen onsdag kveld er det klart at Bodø/Glimt på Aspmyra blir motstander i den tredje runden.

LSK (4-3-3): Stefan Hagerup – Uba Charles Nwokoma (Eric Larsson i 21 min. + tillegg), Ruben Gabrielsen, Sander Moen Foss, Kristoffer Tønnessen – Ylldren Ibrahimaj, Vebjørn Hoff (August Karlin i 21 min. + tillegg), Eric Kitolano – Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen (El Schaddai Furaha i 45 min. + tillegg), Felix Va (Henrik Skogvold i 21 min. + tillegg).