Fra Juventus til Lillestrøm: Elias Solberg (18) blir LSK-spiller

Et av Romerikes største fotballtalenter har signert langtidskontrakt med Lillestrøm: Den tidligere Ull/Kisa-spilleren Elias Solberg (18) forlater Juventus og har skrevet under på en kontrakt ut 2026-sesongen.

Annonse:

- Vi er veldig glad for at dette har gått i orden og at Elias blir Lillestrøm-spiller. Det er noe vi har jobbet med i ganske lang tid, og nå er endelig alle formaliteter på plass. Elias er et stort talent som skal få tid på seg til å blomstre i LSK, sier sportssjef Simon Mesfin.

- Jeg ser på det som en ny utfordring som jeg gleder meg masse til å ta fatt på. Det er vel først når jeg våkner opp i morgen at jeg skjønner at jeg er LSK-spiller. Det har vært noen hektiske dager, så akkurat nå er jeg bare lettet over at det har ordnet seg, sier Elias Solberg.

STORTALENT: Elias Solberg spilte mot LSK og Simen Rafn i 2020. Foto: Inge Andre Selnes, Ull/Kisa Fotball
STORTALENT: Elias Solberg spilte mot LSK og Simen Rafn i 2020. Foto: Inge Andre Selnes, Ull/Kisa Fotball

Allerede som 16-åring signerte han proffkontrakt med Ull/Kisa etter å ha gått gradene i Jessheim-klubben, og like etterpå ble han matchvinner i debuten. Den teknisk begavede midtbanespilleren, som også kan spille kant og har en rekke landskamper for aldersbestemte lag, var ønsket av en flere storklubber i Europa, men valget falt på den italienske giganten Juventus i fjor sommer.

- Oppholdet i Juventus ble nok ikke helt som Elias hadde håpet på, men det er ikke alltid det går som planlagt når unge spillere reiser ut til store klubber i Europa. Nå gleder vi oss veldig til at han blir en del av Lillestrøm, sier Mesfin.

Jessheim-gutten lander på Gardermoen torsdag ettermiddag, og ser fram til å bli en del av LSK i årene som kommer.

- Jeg har fulgt litt ekstra med på LSK nå i det siste etter at en overgang ble aktuelt, og laget ser jo veldig bra ut. Jeg gleder meg til å komme i gang, få vist meg fram - og møtt hele gjengen. Jeg spilte jo blant annet med Magnus Knudsen og Espen Garnås i Kisa, så de kjenner jeg fra før. Og ikke minst ser jeg fram til å få være meg selv igjen. Jeg føler ikke helt at jeg har fått friheten til det i Juventus, så nå gleder jeg meg til å ha det gøy med fotballen igjen, sier Elias Solberg.

Vi ønsker Elias Solberg hjertelig velkommen til Lillestrøm!

Annonse fra Eliteserien: