Fra en av Norges største fotballfamilier: Se opp for Markus (16)

Det er Berg, Sundgot og Hasund og en del andre familier med store fotballtradisjoner, men det spørs om ikke Markus Edner Wæhler har flere fotballspillere rundt seg i familien enn noen i Norge. «Kraftpakka» av en 16-åring er toppscorer for Lillestrøm 2. lag.

Annonse:

Av Arnfinn Fagerli

Kanskje er det en kommende utgave av Thomas Lehne Olsen som gikk fra Røa til LSK før denne sesongen.

- Ja, det hadde vært noe det, sier 2007-modellen som måler 195 centimeter og veier 90 kilo.

Sju mål på ni kamper

Kun en spiller har flere mål i 3. divisjons-avdelingen LSK 2 spiller i. Sju mål på ni kamper for et lag som sliter i bunnen er sterke tall.

- Jeg er nok en målscorer ja, Ofte på rett plass til rett tid.

PÅ A-LAGSTRENING: Markus Edner Wæhler har allerede trent en del med LSKs A-lag. Foto: Andreas Aalling
PÅ A-LAGSTRENING: Markus Edner Wæhler har allerede trent en del med LSKs A-lag. Foto: Andreas Aalling

Det var lederen av LSK-akademiet, Toni Ordinas, som oppdaget Markus.

- Han så meg i aksjon på guttelaget til Røa og jeg hospiterte med juniorlaget i fjor høst og fikk noen kamper på G17-laget. Men først i vinter ble overgangen til LSK en realitet.

Han kunne sikkert funnet en klubb mellom Røa og Åråsen.

- Jeg synes LSK virket som en fin klubb, så det valget var enkelt, sier han om den saken.

Uten førerkort, så blir det mye kollektivt på junioren. Etter endt skoledag på Persbråten, blir det T-bane og deretter tog til «stasjonsbyen».

- Det er jeg blitt godt vant til etter hvert, så det går helt fint.

Så langt har han stort sett vært fast spiss på andrelaget og fått noen kamper med A-lagsspillerne.

- Det er lærerikt, men skjønner jo at noen av oss må vike plass, når de kommer med for å sikre viktige poeng.

Markus har store ambisjoner videre:

- Jeg håper på plass på G17-landslaget utover. I tillegg er jo LSKs A-lag et mål jeg har, sier talentet som kommer fra en helt spesiell slekt.

For en fotballfamilie

Pappa Thomas Wæhler spilte 108 eliteseriekamper for Lyn og Strømsgodset og fikk med seg seks U-landskamper i en god årgang med blant andre Ole Gunnar Solskjær, Tore Andre Flo og Steffen Iversen

FAR OG SØNN: Pappa Thomas Wæhler har en rekke kamper for Lyn og Strømsgodset. Markus går en spennende tid i møte - i LSK.
FAR OG SØNN: Pappa Thomas Wæhler har en rekke kamper for Lyn og Strømsgodset. Markus går en spennende tid i møte - i LSK.

Mamma Kristine Edner ble seriemester med Røa både i 2004 og 2008. Cupmester i 2004, 2005 og 2008. Spilte 143 Toppseriekamper og 23 A-landskamper.

Ikke nok med det. Farfar Tor Wæhler er blant spillerne med flest kamper for Frigg. Hadde mange sesonger på øverste og nestøverste nivå for Oslo-klubben. Fikk sin eneste A-landskamp mot Island der Tor Egil «Toro» Johansen og Tom Lund også debuterte i Bergen for 53 år siden.

Morfar Ole Bjørn Edner ble i sin tid norgesmester med Vålerengas juniorlag, og spilte flere år på klubbens A-lag på 70-tallet. Var mannen som startet eventyret Røa Dynamite Girls. Han trosset alt og alle, og startet jentelag på Oslos vestkant. Tok de fra 4. divisjon til «The Double» i 2004.

Onkel Kjetil Wæhler er utvilsomt den i familien med den lengste CV’n. Han står med 214 eliteseriekamper for Moss, Lyn, Vålerenga og Sogndal. En knallhard midtstopper som fikk 32 A-landskamper og spilte i utlandet for både Wimbledon (skadeplaget), Aalborg og IFK Gøteborg. Ble cupmester med både IFK og VIF, samt seriemester med Oslo-klubben i 2005.

En andre onkel er Fredrik Brustad. En lynrask spiss med «pers» med 4,61 på 40 meter. FIkk 207 eliteseriekamper for Stabæk, Molde og Mjøndalen. Fikk 1 A- og 2 U-landskamper, og var utenlandsproff i svenske AIK og skotske Hamilton.

Som om ikke det var nok fikk tante Lina Marie Edner eliteseriekamper for Røa, mens farmor Liv Brustad var svært lovende håndballspiller i sine yngre dager.

Og i bakhånd har Markus og familien lillesøster Martine som er regner som et minst like stort talent, 13 år gammel.

Annonse fra Eliteserien: