Første seier på Alfheim siden 2008!

(Tromsø - Lillestrøm 1-2) Endelig: Etter en meget god kamp på Alfheim kom årets første bortepoeng for LSK. Scoringer av Gary Martin og Thomas Lehne Olsen sørget for at alle tre poengene ble med hjem.

Annonse:

Dermed vant Lillestrøm borte mot Tromsø for første gang på ti år. Og klatret samtidig forbi Strømsgodset på tabellen. Etter ni serierunder er fasiten 10 poeng og 11. plass i Eliteserien, men det er ikke mange poeng opp til lagene på øvre halvdel.

Erling Knudtzon la opp til begge målene, og var en svært lykkelig mann etterpå.

- Det var meget deilig. Jeg har ikke vært med på å vinne her så mange ganger. En meget god første omgang. Det er godt at vi har snudd det litt, sier Knudtzon til Eurosport etter kampen.

Spesielt bra smakte nok seieren for Thomas Lehne Olsen. I det første møtet med gamleklubben doblet han LSKs ledelse etter 26 minutter. Fire minutter tidligere hadde Gary Martin sendt gjestene i føringen. Begge ganger assistert på glimrende vis av Erling Knudtzon.

- Vi gjorde det veldig, veldig vanskelig for Tromsø i første omgang. I andre omgang har vel Tromsø flere sjanser, men jeg synes vi fortjener det etter den første omgangen. Vi har flere sjanser før pause som vi bør score på, sier Thomas Lehne Olsen til Eurosport.

LSK kunne faktisk ha scoret enda flere mål i første omgang. De første 45 minuttene var nærmest perfekt gjennomført. Derfor var det ekstra surt at Magnar Ødegaard reduserte like før pause med et skudd fra rundt 20 meter. Marko Maric var på ballen, men klarte ikke å slå den utenfor.

Tromsø kom litt mer med i kampen i andre omgang, og kom til noen store sjanser. Aller nærmest var Runar Espejord da han lobbet ballen like utenfor stanga. Men LSK hadde også sine sjanser de siste 45 minuttene, og det var fullt fortjent at alle poengene ble med hjem til Romerike.

- Fortsetter vi å gjøre prestasjoner som borte mot Molde og her mot Tromsø, så kommer vi til å ta mange poeng på bortebane, sier Knudtzon.

Han gleder seg stort til neste oppgave - på selveste 16. mai - mot Rosenborg.

- Vi ødela festen på Rosenborgs 100-årsjubileum i fjor, så vi kan jo prøve å gjøre det samme på 16. mai i år, sier Erling Knudtzon.

Annonse fra Eliteserien: