Første borteseier i Haugesund siden 1998

(Haugesund - Lillestrøm 0-2) Scoringer av Thomas Lehne Olsen og Mats Haakenstad sørget for at LSK vant i Haugesund for første gang på 21 år.

Annonse:

- Vi har snudd trenden med å tape borte. Nå har vi fire poeng på to bortekamper, og det er bra, sier Thomas Lehne Olsen til Eurosport etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med guttenes prestasjon. Veldig bra, sier trener Jörgen Lennartsson til samme TV-kanal.

64 minutter ut i kampen tok LSK ledelsen på en fin kontring. Sheriff Sinyan, som startet på midtbanen i Daniel Pedersens skadefravær, spilte fri Thomas Lehne Olsen. Alene med Haugesund-keeper plasserte LSK-spissen ballen nede i hjørnet.

- Det var veldig godt. Et meget bra gjennomspill av Sheriff, og da var det bare å sette den i mål. Godt å komme på scoringslista etter skadeperioden, sier Thomas Lehne Olsen.

Hjemmelaget presset på for utligning, men en meget god Marko Maric reddet alt som kom. I stedet punkterte Mats Haakenstad kampen da Thomas Lehne Olsen stusset ballen videre - og innbytteren skjøt i mål fra 17-18 meter. Dermed vant LSK en seriekamp i Haugesund for første gang siden 1998. Maric holdt for øvrig buret rent for tiende gang i en obligatorisk kamp for Lillestrøm.

- Lillestrøm var bedre enn oss. Vi gjorde for mange tekniske og taktiske feil, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

LSK passerte rogalendingene på tabellen og inntok 9. plass i Eliteserien etter seieren. Neste søndag venter Brann på hjemmebane, som du for øvrig kan skaffe deg billetter til her.

- Brann skal slite med å få med seg poeng fra Åråsen hvis vi spiller opp mot vårt beste, sier Thomas Lehne Olsen.

Vi gratulerer også Magnus Knudsen med sin debut i Eliteserien. 18-åringen ble byttet inn for Arnór Smárason etter 84 minutter.

LSKs lag:

Marko Maric - Simen Rafn, Joonas Tamm, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen - Aleksander Melgalvis (Mats Haakenstad i 12 min), Sheriff Sinyan, Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken (Erik Brenden i 45 min) - Arnór Smárason (Magnus Knudsen i seks min) - Thomas Lehne Olsen.

Annonse fra Eliteserien: