Før LSK 2-starten: 2000-gutta får mer ansvar

En rekke sisteårs-juniorer født i 2000 - som Sindre Rindal, Oussema Ali og Philip Slørdahl er beredt på å ta mer ansvar for LSK 2 foran seriepremieren mot Leknes i LSK-Hallen lørdag.

Annonse:

- Vi skal prøve å komme oss på øvre halvdel i 3. divisjon i år. Målet er topp fire-plassering. Vi har havnet i en tøff divisjon med mange lag fra Nord-Norge, så det blir i hovedsak juniorlaget som skal spille de bortekampene. Så vi må steppe opp, sier kaptein Sindre Rindal.

- Det blir lang reisevei på mange bortekamper, men jeg tror vi skal takle det. Tromsø 2 og Bodø/Glimt 2 blir sikkert tøffe matcher, sier Philip Slørdahl.

- Målet er å få mye spilletid. Vise at jeg kan ta det nivået, og at vi setter standarden tidlig i sesongen. Jeg vil opp på A-laget, sier Oussema Ali.

- Det er i år vi skal vise at vi tar steget og klarer å prege kampene for LSK 2, mener Sindre Rindal.

Her kan du kjøpe billetter til Lillestrøm - Molde andre påskedag!

Alle tre har vært med på flere treninger med A-laget de siste månedene, og er ikke i tvil om at den matchingen gjør dem godt.

- Det er veldig stort å få trene med A-laget. Vi lærer veldig mye, sier Slørdahl.

Foran seriestarten mot Leknes klokka 18.15 lørdag er også trener Kai Holt klar på at stammen av spillerne født i 2000 får mye ansvar denne sesongen.

- Vi har en bra tropp med seks-syv sisteårs-juniorer som holder et veldig bra nivå. Jeg forventer at spillere som Philip Slørdahl, Sindre Rindal, Oussema Ali, Jonathan Monteiro og Brage Aasen skal prege laget mer enn tidligere. Sistnevnte har gjort store steg i vinter, og på sitt beste gjør han ting nesten ingen andre i norsk fotball gjør, sier Holt om den driblesterke kantspilleren Aasen.

- Bak de spillerne er det også noen yngre spillere som er på vei opp - med blant andre unggutter som Apipon Tongnoy, Alexander Sannes og Sondre Sagen. Men det viktigste er at de utvikler seg, og at flest mulig tar steget og blir A-lagsspillere. Og det er jo det som er det spennende med dette: Hvem tar det siste steget og får den rette utviklingen, sier LSK 2-treneren.

- Hvilke forventninger har du til sesongen?

- Jeg forventer at vi skal være på øvre halvdel. Men vi er veldig avhengig av hva A-laget investerer i LSK 2. Siden det blir mange turer til Nord-Norge blir det mange kamper med rent juniorlag. Vi må bare akseptere at vi blir litt ujevne.Men jeg håper samtidig at A-laget bidrar med nok spillere i kamper der det virkelig trengs.

Han har tatt ut følgende startellever i årets første seriekamp - som altså har avspark klokka 18.15 i LSK-Hallen lørdag 13. april:

Matvei Igonen - Simen Johansen, Philip Slørdahl, Sindre Rindal, Josef Baccay - Brage Aasen, Fredrik Krogstad, Magnus Knudsen, Oussema Ali - Aleksander Melgalvis, Alexander Sannes.

På forhånd er det bestemt at Baccay, Krogstad og Melgalvis bare skal spille 45 minutter. I utgangspunktet er dette en kamp vi skal vinne.

- Hvem er din favoritt til å vinne avdelingen?

- Det må være Hønefoss. Det bør vel være et lag som bør rykke opp, sier Kai Holt.

Her kan du se video-intervju med Sindre Rindal, Oussema Ali og Phillip Slørdahl:


 

Annonse fra Obos-ligaen: