Fire LSK-gutter på talentleir: - Alle kan bli A-lagsspillere

I morgen reiser Edmund Owusu (fra venstre), Jørgen Sveinhaug, Sharam Jabari og Dylan Murugesapillai på NFFs talentsamling i Sarpsborg. Utviklingssjef Toni Ordinas mener samtlige kan bli fremtidige A-lagsspillere i LSK.

Annonse:

- Det betyr mye for Lillestrøm og for hele Romerike at fire spillere er tatt ut. Om to-tre år kan minst en av disse spillerne jevnlig ute på Åråsen-matta. Alle har muligheten til å gå hele veien. De har potensial. Men det er nå den harde jobben starter, sier den velmeritterte treneren som begynte i LSK 1. januar.

Her kan du lese mer om Equinor Talentleir i Sarpsborg!

Keeperen Sveinhaug og backen Jabari er tatt ut på skyggelandslaget blant spillere født i 2003 (G16). Mens Owusu og Murugesapillai er med i G15-troppen.

Slik beskriver Ordinas de fire spillerne:

- Dylan er en flink og moderne midtstopper. God med ballen, og komfortabel med å stå høyt i banen. Ikke den typiske norske forsvareren som trenger å være i nærheten av boksen. Må forbedre fysikken i duellene og tempoet med ballen, men definitivt en veldig spennende spiller.

- Sharam er litt som Marcelo (Real Madrid). Opp og ned, opp og ned - og veldig komfortabel på den siste tredjedelen. Jeg håper vi kan hjelpe ham til å utvikle seg en-mot-en defensivt og på crossere, men han er en smertefull back å spille mot.

- Vår keeper Jørgen har en selvtillit som jeg liker veldig godt. Litt av den samme mentaliteten som Iker Casillas ble utfordret av en angrepsspiller på vei gjennom: Ok, du kommer alene med meg, men du har fortsatt meg å slå. Dessuten har han en veldig god teknikk og kontroll på ballen. Han har virkelig alt til å kunne ende på toppnivå.

- I Edmund har vi en versjon av Mbappé. Han har X-faktor med sin eksplosivitet, fart og kraft. Nå må vi hjelpe ham til å utvikle timingen av løpene. Det samme gjelder avslutningsteknikken. Jeg vil gjerne se Edmund avslutte enda mer. Men X-faktoren hans er brutal.

Den landslagsuttatte kvartetten gleder seg stort til samlingen i Sarpsborg som starter torsdag.

- Det blir veldig morsomt. Vi må bare stå på og vise oss fram, sier Edmund Owusu.

Unggutta er svært fornøyd med å ha fått inn den tidligere Stabæk-treneren som ny overordnet i utviklingsavdelingen.

- Det er veldig bra. Han er kjent for å utvikle unge spillere. Og han er ærlig på tilbakemeldingene på hva vi må jobbe med, sier Edmund Owusu.

- Nå føler man virkelig at Lillestrøm satser på unge spillere. Jeg synes den veien klubben går nå er spennende, sier Jørgen Sveinhaug.

- Jeg håper Lillestrøm gjør litt som Stabæk, og satser enda mer på egenproduserte og unge spillere. Vi har alle en drøm om å bli profesjonelle fotballspillere, sier Sharam Jabari.

- Toni gir oss mange muligheter der vi får vist fram hvem vi er. Han har mye fokus på oss, og på detaljer, sier Dylan Murugesapillai.

Her kan du kjøpe sesongkort for 2019!

Annonse fra Eliteserien: