Eric Kitolano klar for LSK: - Gleder meg veldig til å spille foran fansen

Eric Kitolano (26) har signert på en treårsavtale med LSK, og trener i dag for første gang med sine nye lagkamerater i Marbella. Den offensive midtbanespilleren gleder seg stort til å spille foran det lidenskapelige Åråsen-publikummet etter at LSK og Molde ble enige om en overgang.

Annonse:

- Jeg tror det blir fint. En bra utfordring for min del. Jeg håper det jeg kan tilby passer bra med hva klubben ønsker. Inntrykket mitt av LSK er at det er en samlet klubb der folk drar i samme retning, og at Åråsen alltid er et tøft sted å komme til. Det håper jeg kan fortsette, sier Kitolano.

Han kom til Lillestrøms treningsleir i Marbella sent i går kveld, og etter en medisinsk test og frokost med sine nye lagkamerater var han klar til å delta på sin første LSK-økt klokka 10.00 tirsdag.

- Jeg kjenner en del i og rundt laget fra før, så jeg kommer nok til å komme fort inn i gjengen, tror 26-åringen fra Gulset i Skien.

Han er født i Kongo, men familien - som også inneholder fotballbrødrene John og Joshua - flyttet etter hvert til Telemark og Eric Kitolano fikk sin debut på Odds A-lag som 18-åring i april 2016.

Siden den gang har han spilt for Notodden, Ull/Kisa, Tromsø og nå sist Molde.

- Jeg har hatt fine samtaler med sportssjef Simon Mesfin som har vært klar og tydelig på hvorfor LSK ønsker meg. Jeg liker klubbens planer og hvordan laget ønsker å fremstå. Tror spill for LSK kan være med på å videreutvikle meg som spiller.

- Så gleder jeg meg veldig til å møte fansen og spille foran dem. Lillestrøm-supporterne virker som et fantastisk publikum. Hvis de gir meg energi fra tribunen, så skal jeg gi dem masse tilbake på banen, sier Kitolano med et smil.

Sportssjef Simon Mesfin er svært glad for å ha landet avtalen som sørger for at Eric Kitolano har skrevet under på en avtale ut 2026-sesongen.

- Dette er noe vi har jobbet lenge med. Allerede i fjor sommer la vi ut en føler som etter hvert har resultert i at vi nå har fått ham til LSK. Vi har jo fulgt ham lenge, både da han var i Ull/Kisa, Tromsø og Molde. Han både scorer og skaper mål, og vi har stor tro på at han vil gjøre det samme hos oss. Eric vil få en fremtredende rolle offensivt i banen. Han passer godt inn i gruppa og i den kulturen vi ønsker å bygge. En hardtarbeidende spiller med spisskompetanse, beskriver Mesfin.

Avtalen har i det store og hele vært så godt som klar i et par uker, men ble utsatt noe på grunn av Moldes deltagelse i Europa-kampene mot Legia Warszawa. Kitolano kom inn i begge kampene.

- Vi har vært enige med både klubb og spiller i et par uker, men i samråd med Molde ble vi enige om at han skulle være med i de to kampene mot Legia. Vi ønsket dermed å avvente deltagelsen i de to kampene før avtalen ble ferdig signert. Vi vet at det naturligvis har vært interesse fra andre klubber, men vi er veldig fornøyd med at den gode prosessen med Eric og agenten hans nå er i havn, sier Simon Mesfin.

Annonse fra Eliteserien: