En fotballskole for alle

284 barn deltar på Fjellhamar FK sin fotballskole denne høstferien. Det er et unikt gratis tilbud med barn fra hele Romerike.

Annonse:

Siden 2019 (utenom 2020, pga. Covid-19) har Fjellhamar FK og akademi/barnefotballansvarlig, Gudbrand Ensrud, arrangert gratis fotballskole på Fjellhamar. 

- Fotballskolen er for alle fra de som er 7 - 13 år. Vi ønsker å inkludere både de som spiller og ikke spiller fotball. I år har vi hatt med 12 stykker med tilrettelagt tilbud, både gutter og jenter, forteller Ensrud.

- Det er rundt 40 trenere som er med hver dag. Vi har pensjonister som hjelper til å dele ut mat og en kokk som lager maten. Vi har også hatt besøk av mellom 25 og 30 profilerte trenere og spillere, blant annet Frode Kippe, Tom Gulbrandsen, Tommy Berntsen, Adama Diomande, forklarer Ensrud.

LSK og Fjellhamar FK har et godt samarbeid, og LSK ble representert av Toni Ordninas, Frode Kippe, Rune Haavelmoen, Ola Sydow Rasmussen og Ludvig Georg Johansen. 

- Det var en veldig fin opplevelse! Gudbrand har gjort en kjempejobb med arrangementet. Jeg hadde en gruppe på rundt 25 9-åringer. De var blide og positive, og gjorde en kjempejobb på økta som handla om pasningsspill, forteller Rune Haavelmoen. 

Opprettet et fond for å hjelpe andre

Ensrud forteller videre at de lykkes med å gjennomføre fotballskolen ved at de har 10 - 11 sponsorer som bidrar med gratis mat og penger. Fotballskolen kommer til å ende med et overskudd. Alt overskuddet settes i et fond som skal hjelpe familier på Fjellhamar som ikke har råd til fotballutstyr og være med på fotball-aktiviteter. 

- Pengene i fondet vårt er utelukka med overskuddet fra fotballskolen. I 2021 var overskuddet på 275.000,- kr som da har hjulpet mange barn til å kunne være med å spille fotball, sier Ensrud. 

Økning på antall deltagere fra hvert år 

Det hele startet med ca. 200 deltagere i 2019, og i år nærmet det seg nesten 300. Ensrud prøver videre å se etter muligheter for å kunne tilby flere plasser for enda flere barn neste år. 

 

Annonse fra Eliteserien: