Eirik Bakke ny trener i LSK: - En stor ære

Eirik Bakke (45) er ansatt som ny hovedtrener for LSK ut 2023-sesongen. Den mangeårige Leeds-proffen og tidligere Sogndal-treneren gleder seg enormt til å ta over en klubb han alltid har likt.

Annonse:

Bakke, som ga seg i Sogndal etter 2021-sesongen, har mange minner av ulik art fra sine møter med LSK opp gjennom årene.

- Jeg debuterte faktisk i Eliteserien for Sogndal mot Lillestrøm på Åråsen i 1994. Vi tapte 3-0. Det var mitt første møte med Lillestrøm. Som regel har jeg fått mye bank. Det jeg liker med Lillestrøm og Åråsen er at det er en skikkelig fotballklubb og en ordentlig stadion. Det er ekte. Det er gress. Supporterne er blant de aller beste på å lage stemning. En fin klubb med en sterk historie og mange gode spillere og trenere opp gjennom årene. Og jeg har alltid fått frysninger på ryggen av å høre «Aldri aleine til Åråsen». Det er en stor ære for meg å få trene Lillestrøm, sier Bakke.

GAMLE KJENTE: Frode Kippe (t.v) og Eirik Bakke (t.h) spilte sammen på U21-landslaget i 1999. I midten: Espen Baardsen. Foto av de tre sammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GAMLE KJENTE: Frode Kippe (t.v) og Eirik Bakke (t.h) spilte sammen på U21-landslaget i 1999. I midten: Espen Baardsen. Foto av de tre sammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Partene er blitt enige om en avtale ut 2023-sesongen.

- Det teamet som har ledet laget i en overgangsperiode har gjort en kjempegod jobb, men alle er enige om at vi nå trenger å få inn en ny hovedtrener etter at Geir og Petter sluttet. Eirik Bakke har en solid karriere bak seg som både spiller og trener, han er en tydelig og fotballfaglig sterk leder, og vi er sikre på at han kommer til å gjøre en meget god jobb sammen med resten av støtteapparatet ut sesongen. Dette vil samtidig gi klubben bedre tid til å finne den langsiktige trenerløsningen som skal utvikle både klubben og laget i årene som kommer, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.

- Jeg gleder meg til å få sjansen, og har fullt fokus på å gjøre en best mulig jobb resten av sesongen. Det passer perfekt for meg å komme tilbake i en trenerrolle nå, og jeg tror Lillestrøm er en klubb som passer meg godt. Tror det blir en god match, sier Bakke.

På grunn av kansellert fly rekker han ikke å være med på torsdagens trening på Åråsen klokka 10.30. Inn mot søndagens kamp mot Viking vil han observere og være sparringspartner for det eksisterende støtteapparatet før han fra og med mandag er hovedtrener for fullt.

Her kan du kjøpe billett til Lillestrøm - Viking!

- Det har aldri vært lett å møte Lillestrøm, og det håper jeg ikke det skal bli nå heller. Vi skal være et vanskelig lag å møte. Men jeg kommer til en klubb og et lag i meget god forfatning, og som har utviklet seg veldig bra de siste årene. Jeg gleder meg til å jobbe med det teamet som allerede er der. Jeg jobbet sammen med fysioterapeut Sondre (Sjøgren Jakobsen) i Sogndal, har trent Martin Ove Roseth og kjenner jo Frode Kippe godt fra før. Jeg skal ikke revolusjonere noe, men skal komme inn for å bidra med mitt, sier 45-åringen med 27 A-landskamper for Norge.

Vi ønsker Eirik Bakke hjertelig velkommen til Lillestrøm Sportsklubb! 

Annonse fra Eliteserien: