Derfor er Thomas Lehne Olsen ny LSK-kaptein

Thomas Lehne Olsen (28) er stolt over å overta kapteinsbindet etter klubblegenden Frode Kippe, og tror det vil gjøre ham til en bedre spiller. Geir Bakke har en rekke argumenter for hvorfor valget falt på spissen.

Annonse:

- Det blir spesielt, og litt som å hoppe etter Wirkola. Men noen må gjøre det også. Jeg kommer sikkert til å bruke Frode mye angående denne rollen - for det er jo litt nytt for meg også. Men det er fint å få utfordret seg på nye områder, sier Thomas Lehne Olsen.

- Tror du det kommer til å gjøre deg til en bedre fotballspiller på noe vis?

- Ja, det er jo det jeg håper på. Ellers hadde jeg ikke gjort det. Det er fint å få utfordret seg på nye ting. Jeg tror jeg vil utvikle meg både som person og som fotballspiller, svarer 28-åringen fra Moelv.

Les også: Vil du også være med på dette? Kjøp sesongkort her!

Trener Geir Bakke føler seg trygg på at Thomas Lehne Olsen vil fylle kapteinsrollen på en utmerket måte.

- Han har vært med en stund, og har de egenskapene som skal til for å være en kaptein. Jeg utfordret ham på det, og spurte om det var noe han kunne tenke seg. Det ville han svært gjerne. Han gikk også foran som et klokkeklart eksempel og tok ansvar ved å forlenge avtalen etter nedrykket, sier Bakke.

- Hva forventer du av en LSK-kaptein i 2020?

- Tåle alle scenarioer. Alle lagene har lyst til å slå oss. Vi må sannsynligvis spille Eliteserie-fotball i hver eneste kamp. Vi er en storklubb som har gått ned, og de lagene vi møter får da ofte fram den beste utgaven av seg selv. Vi må på maksnivå hver gang, og vi må akseptere og like at det blir tøffe dager uansett hvor vi skal. Der tror jeg Thomas er meget godt rustet til å bane vei for resten av gutta og klubben LSK, sier Lillestrøm-treneren.

Les også: Sannes scoret to mot Sandefjord: - Helt nydelig

Se video-intervju med Geir Bakke og Thomas Lehne Olsen:


Annonse fra Eliteserien: