Dennis Schiller: - Trist å forlate Lillestrøm

Etter ti sesonger som publikumshelt på Åråsen forlot Dennis Schiller (52) - mot sin vilje - Lillestrøm foran 1997-sesongen. Han dro til Molde. Og ble der.

Annonse:


For daværende trener Even Pellerud ville ikke satse på høyrebacken som hadde levert en meget god sesong da LSK tok seriesølv i 1996.

- Jeg synes det var trist, rett og slett. Dette var jo mitt hjem. Jeg trivdes som fisken. Men så ble det som det ble, sier Dennis Schiller.

Selv om han også trives i Molde, var det åpenbart at returen til Åråsen - i forbindelse med «God fugl»-intervjuet - vekket varme følelser.

- Jeg har vært der oppe i 20 år nå. Da jeg kom til Lillestrøm var tanken egentlig bare at jeg skulle være her i to år. Så skulle jeg flytte hjem til Göteborg. Men jeg ble her i ti år, sier svensken og smiler.

- Det var en herlig tid. Det er alltid kjekt å gå gjennom Storgata her. Jeg er innom og hilser på gutta på Martins eller hvor dem sitter.

- Merket du at det var mye fans der ute da du spilte?

- Nei. Jeg var en enkel person. Jeg jobbet i E-Verket og gravde grøfter. Jeg tenkte aldri at jeg var noe spesielt. Det var veldig kjekt å komme ut her å spille. Ellers var man helt normal. Jeg tror ikke at jeg trodde at jeg var noe, svarer mannen som elsket å underholde publikum med herlige finter og presise innlegg.

Han har mange gode minner fra sine ti sesonger som Lillestrøm-spiller. Ikke minst fra perioden med Ivar Hoff som trener.

- Ivar Hoff... Det var han man ville løpe mest for. Han elsker fotball. Han straffa oss da vi vant. Og kosa med oss da vi tapte. Vi kunne komme på trening og måtte omtrent vaske bilen hans. Han er jo litt fin av seg, Ivar. Men en fantastisk mann. Det var kanskje ikke så mye teori, men han fikk fram det beste i meg. Man ville gjøre Ivar glad ved å vinne fotballkamper, forteller Dennis Schiller.

Dennis Schiller er LSK-legende nummer 16 som blir intervjuet i God fugl-aksjonen. Serien avsluttes lørdag med den aller største. Til nå har vi fått inn rundt 250 000 kroner, og alle inntektene øremerkes en ny spiller i 2018. Har du lyst til å bidra? VIPPS til 118038 eller kontonummer 1503.46.11413. Merk innbetalingen med «God fugl».

Annonse fra Eliteserien: