Den eventyrlige reisen endte i gledestårer

Ett år etter at han «fikk lov» til å komme på prøvespilling, scoret Mats Haakenstad (24) i cupfinalen og ble norgesmester. Ikke så rart tårene rant da triumfen var et faktum.

Annonse:

Like etter at dommeren hadde blåst av kampen, fanget TV-kameraene ansiktet til Haakenstad. Følelsene boblet over hos 24-åringen fra Horten. 

- Jeg så opp på mamma og pappa på tribunen. Da klarte jeg ikke mer. Det fikk fram en tåre hos meg. Det har vært så mange tøffe år. Så endelig lykkes du med det man hadde drømt om, men som man ikke så for seg for ett år siden. Alt som har skjedd i karrieren min passerte i revy, forteller Mats Haakenstad.

I fjor spilte han 2. divisjonsfotball i Fram Larvik. I år har han spilt hvert eneste minutt i serie og cup for Lillestrøm. Han har mildt sagt tatt steget på formidabelt vis.

- Jeg ble ringt opp i desember 2016, og var med på et par Lillestrøm-treninger. Så fikk jeg vist meg fram en i omgang mot Start. Det gikk ikke så aller verst, og jeg fikk lov til å komme tilbake i januar. Jeg var her i 10-11 dager, og ble tilbudt kontrakt etter treningskampen mot Florø. Etter det jeg har vel spilt hvert eneste minutt. Det er ganske store kontraster. Men jeg har fått masse tillit, og det har bare vært å gi gass, sier høyrebacken.

Det tok ikke mange månedene før han ble tilbudt en forbedret og lengre kontrakt på Åråsen.

- Det var hyggelig å få ny kontrakt i sommer. Og det var ikke noe å lure på, det var bare å skrive under.

Spesielt etter cupfinalen har han merket økt interesse for Lillestrøm blant venner og kjente i Vestfold.

- Telefonen har ikke stått stille siden cupfinalen. Det er mange som har fulgt med, og blitt litt Lillestrøm-supportere. Det er hyggelig.

Den ambisiøse backen har store planer for 2018 - med deltakelse i Europa som den store gulroten.

- Jeg er offensiv hele tiden. Jeg tenker at det umulige er mulig. Jeg mener at vi kan gjøre som Östersund - og gå til Europa League. Jeg tuller ikke. Vi har så bra samhold i dette laget, og vet hva vi er kapable til. Vi er veldig lite naive, vi tar lite risiko - og er stort sett i balanse. Det er ikke noe gøy å spille mot oss. Med litt stang inn, er mulighetene enorme, mener Haakenstad.

- Hvordan merker du slitasjen på kroppen etter å ha spilt alt i 2017? 

- Jeg kjenner at det er godt med et avbrekk. Men for meg er det å trene en livsstil. Jeg er stamkunde på et treningssenter, og får helt spasmer hvis jeg ikke trener. Så jeg holder meg i gang i jula også.

Men først og fremst har han bare sugd på karamellen som norgesmester etter det han beskriver som en eventyrlig sesong for egen del.

- Cupfinalen var en helt syk opplevelse. Og det er så deilig å vinne den for en klubb som Lillestrøm, sier Mats Haakenstad.

Har du ikke kjøpt sesongkort for 2018 ennå? Det kan du gjøre her!

Annonse fra Eliteserien: